『薪火post』BNO 續期資訊(20) 港女與非持有人勿入

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
如果得足球得但係其他嘢全部跌落谷底咁有撚用咩
個刻真係以為玩完
Subject access request form... 返左result喇

唉,佢話佢有我嘅資料就只有我申請續BNO個張申請表填個d嘢 然後將份電子form同之前submit比佢嘅資料 photo copy 一個比我
上個月成功轉左BC, 翻黎多謝下各位
想問有冇人試過壞晶片?同埋點check到?
點轉
張證件相仲要放大到成張A4紙,車頭相咁,激死
幸運大抽獎?
黑白
其實講咗咁耐你都未搵到實質證據,連 passport number 都冇個,你點說服到人呀
得閒就再做下大掃除反轉間屋搵多幾次啦
仲要黑白
悲觀主義係毒瘤
特別依家啲人係親eu多過親英國
覺得只要冇咗eu嘅話英國就咩都唔掂
引致無論有咩plan都唔多樂觀
政府冇力量去傾deal又好 咩都好
之前都講過 eu根本唔洗講咩嘢
英國本土自己都已經ban咗
政治都要講情緒
特別係依家英國新一代冇以前咁「愛國」
依個更加係Brexit阻力

當然真係要捧到杯先有得講
加油撐住
搬過屋啊,搵過嘞都。證據呢d野,直接就真係得本BNO可以算得上係證據,佢又冇registration cert。

間接證據方面,我連回歸後去泰國相簿裏面張康泰 receipt 都拎埋出黎,搭配埋入境處張證明話第一本SAR係呢個旅行之後先出嘅(200x年),加埋身分證first issue date。佢唔buy,不過都係嘅,人地政府野點會buy。
係超正。

琴晚一路睇見到第一吓入唔到嚇到個人醒曬,然後英國又撲出一球個人直頭亢奮左
借位問問先,你地去日本退稅係咪多數都係直接免稅冇收錢?

有冇人在日本係試過要好似歐洲或星加坡或台灣咁收左稅先再去第個counter退cash/card?
兩樣都有
你想問乜嘢
日本啲大百貨公司例如大丸/阪急要去tax refund counter 退
未試過收左喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞