『薪火post』BNO 續期資訊(20) 港女與非持有人勿入

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
咁你詳細講一次做過 交過咩
睇下錯左邊part
佢係咪出現過㗎啦?
點解好似咁熟噉?
Why? 香港續BC正常都快,係本土先耐。
其實唔止

香港同澳門廁板個頁塑膠personal info真係襟到冇得輸
有啲讀passport機係拉
我成日都形住咁薄會拉爛
連埋封面一齊拉就無事

最好拉嘅係日本同澳洲, 紐西蘭, 另外仲有新款德國
其次就係英國同特衰
岩先check
Declaration form received, being processed
星期六都開工
其實應該係琴日入電腦,半夜電腦行update你今日先見到
佢效率都幾高
收到一日內就轉status
比著其他應該仲慢慢梅
我見我frd個本上次冇連封面拉,巢巢地

之前冇副簽又續到係咩回事
Sam 巴上次果壇,若果要玩嘢HMPO真係好唔得閒。先一封上HMPO,再嚟一封去ICO投訴personal data infringement ,再一封去ombudsman投訴行政失當。

HMPO都詬病咗好耐,啲瘀血都真係要清一清。
想問下各位續BNO個陣有冇連埋BDTC個本都寄埋 我見doc話文件同舊passport一般都會寄返嚟 但本BDTC個情況係下圖咁樣
我諗住send BDTC本野as supporting documents因為無續到特衰護照 但驚本野會比佢當damaged passport keep起左無得留做紀念
利申係幫老豆續BNO 出世個陣係一等公民 廿幾歲變二等公民 四十幾歲變三等公民

自己痴啲膠水落去啦
比個邊發現話係擅自塗改護照仲大獲喎
BDTC係交嚟都無用
自己keep啦
Ombudsman 唔係要MP簽名?
Yes如果係投訴政府部門的話
好難搵到咖
你會點寫比ICO?
我諗MP唔夠膽唔簽,你諗吓,萬一單嘢爆出嚟話MP包庇政府隱瞞HMPO誤將個人資錯發其他人,分分鐘落台。反正簽個名,我又唔信啲MP托手㬹托得咁大力。
你啲文件有無寄咗去第二個人度?

唔知由自可
知咗就唔可以扮唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞