『薪火post』BNO 續期資訊(20) 港女與非持有人勿入

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
之前整落
幾多年前整20th同Marry Christmas 都係錯個喎
[翻炒old news] 想問下大家之前有冇研究過B(OTA) Form個 “5 Years Residence” Requirements for BOTC BOC BPP BS & BNO
唔計U Travel之前個篇誤導文
BNO都係呢個design???
上年先續完,好想為咗呢個design換多次
我見之前有個tweet係話個 French company出左個prototype係咁既樣
白色係咩嚟
針織呀?
個motto先係重點
Your Mother Was A Hamster
Your Father Smelt Of Elderberries
[member入籍不嬲都唔複雜㗎啦
前題係你搵到工 生活到
諗到又要讀書又要working holiday去湊數
不如諗下入唔入到英軍好過 [/member]
追完post 呢個星期申請先
呀媽冇講過我有bno 係呢排手多搵下裝文件個櫃先搵返出黎
張相bb相黎
黎個只係民間嘅比賽
家變味濃
搵唔搵到原作者出passport套
目前學緊法文,好難
佢要出世紙係想知道你係咪真係英國人或者係喺冇你資料嘅時候check你係咪BNO

但你而家有certificate of registration,佢唔需要出世紙去verify你國籍啦

如果唔係香港出世,你直接講唔係香港出世所以冇出世紙。如果係香港出世,直接講出世紙唔見左,如果有需要你可以隨時去入境處申請張certify true。

其實只要你係有張cert,呢張係緊要過一切。加上本舊bno,冇理由係唔得咖啦。另外如果本sar護照過左期,你係唔需要影比佢或者寄比佢。

你而家係兩個申請人,兩張cert,好重要,建議你dhl過去穩陣d。寄出前記得影印留底。一定要記得影黎留底。
第一眼都已經覺得啲字好古怪,睇真啲,真係…作者好似好大仇口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞