『薪火post』BNO 續期資訊(20) 港女與非持有人勿入

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
過唔到機???

要過機架咩?

次次都好順利喎
未試過唔得
過咩機
定有啲公司自己淘寶買部機返嚟咋
噉係佢個system問題啦
android app都scan到
應該冇技術問題
佢有個野do 本passport ,根住一do 就會入哂名,passport number 個d ⋯⋯
我奇怪驚安同aeon 都係咁唔得,要轉手寫,朋友就特衰一do 搞掂
大阪唔知仲會唔會有餘震/本震仲未到

god bless japan

終於收到
DHL個sms話end of day送黎
結果晏晝就送到
做次次大定影都係咁

DHL袋後便襯托住1新1舊PASSPORT

巴打本舊BC幾新
去過超過10次無一次有問題
百貨公司退稅
"look/do"一野就ok
唔使個黑面姓似支那人用手入
全英文
開心,有BC
bc
我上年試過幾次
鹿兒島試過 高松又試過
最後 d staff 碌勁都唔得 佢問我咩國家 我話英國
最後佢哋都係搞唔掂 喺張退稅單到寫 Country: Hong Kong
之後上嚟問其他人 其他人都話未試過
有可能係而家啲讀卡機 開始無 GBN 呢個國藉 所以讀唔到
BC...
我今年4月 大阪天王寺個百貨公司 單仲keep住
星期五收到
唔知今日會唔會轉status
但如果讀唔到GBN咁點都係用GBR作為nationality 啦,無可能香港!
好正常,果本真係中華人民共和國護照
會唔會佢調轉方向掃passport?
我上次去日本,職員不停相反方向掃(例如部機身寫住由入面掃出去,佢由出面向入掃
結果佢搞左6次次後就搵另一個黎掃,人地掃一次正確方向就讀到

但有見揸廁板既亂掃都讀到
個次搞咗幾個字 我費時阻住後面 又見佢唔係寫中國就由佢
我一直同佢講 UK, British, England, イギリス, 佢都係唔理
但我上星期去東京全部一嘟就嘟到 出GBN,Tokyu Hands就出United Kingdom加GBN,有個手寫就寫左GBR
由寄到去英國到收到
total用左幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞