『薪火post』BNO 續期資訊(20) 港女與非持有人勿入

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
之前我呀哥整bc個陣
彈左封email佢話我地唔齊所需文件
好似係話漏左相

屋企人個陣好肯定有攝張相落去
因為係跟住佢地要求既文件一樣一樣放入去(因為都知如果我地比少左野就晒時間又晒錢)
仲要重覆check過兩次齊先準備寄去利物浦office

衰又衰在真係任佢講
我地懷疑係佢地office整唔見或整爛左

唔通咁大間野同你認衰仔咩
唔認衰仔之餘仲要哂時間/郵費寄相

不過官字兩個口點都係佢贏
文件create time係個email 之前4分鐘 冇得以此根據
我個BC變BNO application
email極都無咩進展
HMPO認左整錯 但之後不斷覆埋D模稜兩可既野
個feel就好似係office小員工話唔到事咁
想問副署份表passport number隔離個date係填果日嘅date定係passport expiry date? 我fd填左expiry date比我
Sam哥啲奇遇多到可以出本書
泰國嗰面有冇機攞到出入境紀錄呀?
https://www.immigration.go.th/faq_detail?id=58a40ed20c3ba3348448bfd0
睇嚟開始要係頂置大字叫人如果發現HMPO有重大錯漏,好似依啲噉就要留底證據
笑左
有冇師兄等左3星期都仲係being process? 之前見過有人等左1個月先dispatched
等佢過期果日再續
好耐之前send過email,佢冇回應⋯⋯
用泰文?
叫佢免費送返本bno比你啦
反正都係銷毀
咁重要嘅痛腳,點會比你咖
英文
Having reviewed your complaint file, I have noticed that a response was sent to you on xx May 2018. However, the email address was incorrectly spelt as naabbbccc@gmail.com, which will be the reason you did not receive that letter. Please accept our sincere apologies for this typing error.

但佢個docx裏面係寫aaaccc@gmail.com,而我個email係aaabbbccc@gmail.com

我真係好懷疑我個身分證同名係咪真係喺佢電腦紀錄冇bno,定係佢用左其他名同我check,定係佢仲係不斷cover up緊d乜。
算啦
依啲打工仔心態好易理解
跟進接手嘅人根本唔知發生咩事
咪求鬼其作個可以錯嘅理由道個歉,再投訴嘅話咪第日先搞,拖得就拖
sbt
Sam哥~試下Send埋俾英女王~投訴HMPO~

雖然唔係英女王睇,但有專人回覆。
可以咁架咩
其實都係投訴出啖氣

對SAM GOR續返BNO冇幫助

始終佢冇你RECORDS 你就點攪都冇
點send比英女王?
Her Majesty the Queen
Buckingham Palace
London SW1A 1AA
United Kingdom

投訴就講笑。但真係可以Send俾佢。
我唔係咁睇,我對某d野有分執著,唔係為啖氣咁簡單,而係要turn their head to see that something is going wrong。

我覺得,如果個case可以令佢realize到disposal of document帶來嘅問題,咁我覺得會係有用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞