『薪火post』BNO 續期資訊(20) 港女與非持有人勿入

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
小心時間,因小失大就唔好啦
如果真係呢個標題嘅話,咁我個段「意味著,簡單如星馬泰...」就好重要
嗯,星泰可以,馬可能都要簽證。

其實短途問題都不大,最大問題係長途
請問拎bno入倫敦係咪都要填landing card?
同埋係咪一定會有stamp?如果冇 應該點問佢好?

另外請問有冇人知如果之後
由london搭飛機去德國
德國陸路去瑞士
會唔會有stamp?好驚係瑞士走果時俾人問
請問拎bno入倫敦係咪都要填landing card?
你選擇唔填的話,佢問你攞咁點?

同埋係咪一定會有stamp?如果冇 應該點問佢好?
點問? 唔駛人教嘛? 大個啦,自己思考吓啦。 有無stamp都唔會影響你,反正出境無管制

另外請問有冇人知如果之後
由london搭飛機去德國
德國陸路去瑞士
會唔會有stamp?好驚係瑞士走果時俾人問

時有時無,無人答到你。 暫時未聽過有人因為無入境印而要坐監或者罰款。你擔心啲咩?就算你一句英文都唔識,你飛德國有登機證嗎?
dispatched
4/6寄空郵掛號
7-8/6寄到
14/6 dispatched

日日都走去睇幾次
1. 要啦
2. 就咁問佢could you please stamp my passport有幾難
3. 英國冇出境印,德國入境印一時時,但係你有去德國嘅機票家嘛,小心保管就得啦。係過德國關嘅時候照叫佢比個印你囉 我成日都咁做
Thanks!! 我再睇睇
BB相,留空副署人,私底下入多張有英女皇頭嘅出世紙

5月28號郵局到寄出,早一個鐘DHL送到屋企

我就是成功的例子
英女皇頭出世紙影印本
至1966年最強
祖國前鋒 占美華迪
緊係有填啦,咩都有填,連高祖父英文名都有填

全部野跟足,搭多張英女皇頭出世紙副本

係要交果張第五頁留空咗個副署人

我個陣都係

開幕啦
Sam哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞