『薪火post』BNO 續期資訊(20) 港女與非持有人勿入

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
傳說中嘅告御狀
Well,有時d野,who knows?

有人send email比Tim Cook話佢咁大間科技公司連個電話hold線等CS都用d爛鬼midi咁渣,然後Tim Cook真係走去試打公司熱線,仲拎上board比大家傾,最後而家Apple d電話hold線係播Itunes d歌。
言下之意啫係
我想睇下女王申請passport,之後俾HMPO話冇佢record
英女皇唔駛用passport架
當然令佢地真係retrieve archive就唔同講法

雖然話就終生有效....但都要有physical 本野/HMPO佢地有records

我諗唔少人冇諗過有可能會冇左佢地records...有得續就快D攪啦
我冇寫去首相內相 未咁癲住
人地會唔會真係咁得閒理我地唔係當地既人呀
最近以adult first time續咗,十日後攞到

提下未續嘅巴絲:adult first time話要俾父母出世紙同結婚證書,其實可以唔洗理(當然如果有就最好交埋) 我感覺上交齊舊passport同副簽就已經夠 有改過名一定要交改名契
揸bc去美國唔使搞visa
搞到女朋友要自己一個apply visa 點知唔批
個美國trip凍過水
自己一個人去
好快
我上星期五收到
依家仲being processed
俾女朋友屌死
讀緊書 同埋一個女仔去整 係難批d
喊住口咁打俾我 話條友勁快就話唔批
仲要笑笑口咁講

下年再apply 千幾蚊好貴
你到時就可以一個人食好嘢,唔駛就住就住
你女朋友BNO?
讀緊書 同埋一個女仔去整

你都講左重點了
廁所板
陪佢去一齊申請
話同你一齊去但係你唔使簽證有冇用
鬼叫佢好想去美國

都有人試過同樣條件之下都批嘅
不過感覺上要更加睇運
hea鳩做/追唔夠數嘅多數乜都唔理就reject
冇申請嘅人連入都唔俾入去
冇理由我特登續本廁所板
再俾千幾蚊去陪佢搞掛
不斷用email交涉 唔知點解有2個officer跟緊 2個唔同team
一個琴日覆左email比佢 但佢未覆我
一個直接話你有咩就complain & refund 自己再重新申請BC
噉咪十成冇record囉
依個「唔當係當地人」嘅說話係香港同你老豆講好啦
如果係英國到畀啲議員或者官聽到真係jer都震埋,依句嘢言下之意係指責佢地唔理海外國民,或者涉及歧視,兩樣都好嚴重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞