抑鬱症集中討論區

1001 回覆
39 Like 3 Dislike
試下認知行為治療
請問可以係邊到接受到呢種治療?醫院?社區中心之類?定還是...
btw感謝解答
有錢搵私人執業嘅臨床心理學家
無錢排政府或NGO
tg keonla
可以試下register https://www.jctourheart.org

你可以自己check 下你ge situation 先決定進吾進行治療,當係reference
如果想睇精神科醫生有冇相熟既可以介紹
https://www.edr.hk/doctor/info/yee-kay-cheuk-kenneth
呢個醫生收得平同埋幾好人
Hi 我都有睇緊一個私家醫生 未試過轉其他私家 政府都有睇過一排 最近先正常轉番keep住睇私家。。
其實我都分唔清邊啲醫生幫到我 邊啲真係有用 因為情緒一直都起伏唔定 又高又低 好極端
主要睇人哋評價,同埋你病情嚴不嚴重
都好多精神科病人其實係需要臨床心理輔導(CP)
想問對同性/異性冇左異樣眼光/pupil dilation 會唔會係depressive symptoms?

因為本身食番血清素個時發現自己同 “岩” ge 性別眼神接觸時會知自己係sexually aroused 但冇食血清素就冇左呢個生理上 我叫做“異樣目光”ge野。
點解得食完都係返唔到去以前無病個陣頭腦靈活既?
個人都係好呆,轉數慢,記性差
食得唔岩,你食邊隻藥?咩份量
有冇人食藥超過十年,已經戒唔甩
應該唔小
私家食ssri 一個月大約$5,000
呢個價位係咪正常?
so far覺得幾大幫助 副作用都係便下秘
唔靠食藥,靠意志撐,學結他學書法學煮嘢,過咗四年斷唔到尾但係無咁嚴重,得單方面社交有問題,其他都無影響
唔係
自己停咗
唔正常好很貴
有冇人係睇中醫好番
xanax 前用家路過
睇緊仆街李少寧
中醫?
西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞