抑鬱症集中討論區

1001 回覆
39 Like 3 Dislike
點仆街法?
十日前去睇醫生
食完瞓得更差
言語間 話佢幫你唔到 要的你去醫院
同你傾計 做其實野 好唔尊重
會唔會係開嘅藥唔啱呀
有冇咩途徑可以買到藥?唔想睇醫生
唔好啦... 你點知你買嗰啲藥啱唔啱你食
佢講明會瞓唔到 開埋安眠畀我
唔啱啲藥咪唔好食 費事食壞自己身體
三至四星期先會見效
係啊 記錯名
可否tg傾下,我都係個到睇醫生,不過唔係佢
想食d開心藥 身邊有人食
咩名呀睇過
聽日問下先
我唔知道自己幾時開始
唔想出街 唔想見人 唔想同人有任何接觸
無開whatsapp fb 幾日 無意欲睇
成日諗諗下自己既失敗 就喊 心秋住秋住
覺得自己成世都係loser
同過朋友好認真講 只係換黎一句加油la 之後無應我
無人幫到我
會有幫助但我覺得要以西醫為主
「情緒GPS」網上報名
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckUdJRHqlLEDtA6ZiUvZ2vtYXCqxydG-elHuCv67eI3TAXmg/viewform
巴打可以報咗名先,佢會打俾你,係唔使錢嘅心理輔導服務
呢排受情緒困擾,一時會無胃口個人成日都好攰又唔想去諗野記憶力又差咗 我想問咁樣洗唔洗睇醫生,因為嚟緊fyp可能會令到我個人痴線
人地講加油冇用 冇野再pick up到自己
https://t.me/HCWCLERIC

正!終於有個group可以圍爐了解大家關心大家

最近因為情緒問題,頂唔住,3每月轉一次工,今次係第三份工,又已經想放棄,如果同朋友講,怕放負會冇人理我,同屋企人關係差,父母又成日嘈,其實我都唔想返屋企,

每次返屋企,每次都要斬情絲,將自己變麻木,心裡想這是別人的事,與我何干,與我無關,影響唔到我的想法打入自己內心,先可苟且偷生......
差唔多一年前確診depression
跟著軟弱地放棄咗療程
嗰陣吃SSRI 但未起作用已經放棄
依家啱啱升year1
覺得自己復發
自殘無聽過
甚至好似有厭食
本來鼓起勇氣搵學校輔導
但次次見完都好似俾人插左幾刀咁(唔知大家明唔明咩感覺)
最後連輔導都放棄
成個禮拜唔使返學就係係屋企
講真 尋死既念頭都開始出現
加上身邊朋友都有類似問題
佢搵我傾訴 我又聽晒同陪佢
搞到自己頂唔順
係未應該睇翻醫生?
打錯字
自殘無*停*過
求入T.G. group

[/url]https://t.me/HCWCLERIC[/url]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞