抑鬱症集中討論區

1001 回覆
39 Like 3 Dislike
你個屄窿冇人應呀,搵人寫過佢啦!
有冇人搵工搵到想死?
自己住?好大經濟壓力?
冇,不過覺得自己好冇用,對屋企人唔住
做義工吧
搵唔到咪自己開檔囉
又咩可以做,抑鬱到咩都無興趣。。。

本身有份好工,同事好好,但無啦啦病發要quit, 屋企人叫我慢慢黎,但我始終都諗野好負面,真係驚有日會去死
心病還需心藥醫,但有需要嘅可以食住抗抑鬱藥頂住先
其實你地討論有無成果?
點解唔試下探討下去了解下內心深處既自己?而不停係表面抑壓自己?咁做有用?問題一定要從根本去解決。負能量,傷身又成為身邊人既負累。難得有機會去了解原因而選擇去無視。講真,你去自殺有人care? 上得呢度都仲後生,當你90歲命,你諗下要柒多幾多年。我打四份工就黎五個月無放過假,日日笑住訓,興奮住起身,錢,事業,健康全部係自己控制之下。完全唔洗無尊嚴咁要人幫。靈學就係比到正能量,智慧你去生存,可以靠自己直覺,靈感去做事。而唔係亂聽人講乜就做乜。靈學成個概念就係叫你相信自己,同講比你知點解同自信係幾咁重要,因為只有你自己個靈體係唔會害你,而且24小時係你身邊。但相信自己之前必須先了解自己(靈體)。唔信既可以訓教之前同自己講野,睇下身體有咩反應(耳嗚,肌肉跳動,夢境等)。你既人生係一個選擇,覺悟既人同迷惘既人只係一念之差,希望你地會受用。
蓮花岀於泥而不染,
但係能種岀蓮花的污泥也是好泥土。

所有係凡間既人,事物都有佢既作用,如果無壞人,就唔知咩係好人。就算係舊屎,都有佢既作用。所有既缺點用係岩既地方都會變成優點,唔好咁負啦。了解自己很重要,襯你仲係頭腦清醒既時候。
血清素有咩副作用?
番工番到心身都好攰
已經決定辭職唔做
健康最重要
有冇巴絲食緊 S-oropram? 有效果嗎?
而家食緊幾隻加安眠,希望有日會好返
我本身好鐘意狗,去左做狗狗義工,先開心返啲
睇左醫生半年
開左抗抑鬱藥、焦慮藥同埋安眠藥
每次複診醫生都開重一個藥效
食到好似個腦閃下閃下咁頭暈
點算
轉藥
好sad呀 停藥係唔係真係對我最好
醫生俾你停?
係呀 巴打你個名好熟口面
咁咪好
廢青中 又冇工返
頂唔順提早覆診
本身十二月覆 變左下個禮拜
我都覺得自己就黎頂唔順,諗住聽朝打去啲機構搵CP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞