抑鬱症集中討論區

1001 回覆
39 Like 3 Dislike
私人醫生有冇介紹?平嘅或好嘅?

祝各位早日康復
余其倬醫生 唔好睇歐陽國樑,鍾意開貴價藥比病人
長期要食同佢收你貴唔貴都無辦法
自己好難買到
所以我就叫你唔好睇歐陽國良,因為佢就係知道病人有需要所以佢會開高價
你地睇開連藥幾錢左右?
第一次睇通常千一蚊包一星期藥.
不過如果你同時食幾隻藥嘅就會貴啲
政府淨係可以用垃圾黎形容...... 千祈唔好去
去私家複診然後去公立攞藥
我有睇過呢個醫生,多數開1個月藥,都係1000-1500 ,我覺得唔係太貴wo,不過覺得佢成日睇症睇得好急姐。ps呢家轉左醫生冇睇佢
你攞幾多隻藥?佢私家精神科來講唔算平
好想死 唔想返學 好大壓力
減緊藥 第一晚碌左1個鐘先訓到
試吓搵輔導員,都可以試吓中醫
減藥好啊 加油
已經睇左私家半年 院都入埋
我拎過3-4 隻藥又試過,1-2 隻又試過,每次收費大約900-1800到。我呢家睇緊個2000$ 起跳,1-2 星期藥,但真係好,幫到我。但真係好貴
我就未試過啦,我睇佢最平都要$1600
睇過佢三四個月,由$1600-$2600不等,利申,係佢嗰度攞三隻藥
同埋我聽返嚟其他人對佢嘅comment都麻麻地,佢好鍾意將病人嘅藥越加越多
係,佢鍾意加多啲藥比病人,因為咁樣先可以賺多啲錢 又請一大堆打手打好評
有個朋友嘅朋友睇佢,本身腸胃冇咩大問題,但佢話驚佢肚痛加咗隻貴嘅胃藥俾佢,然後佢去睇第二個醫生問佢,個胃冇事做咩食呢隻藥?

呢啲行為真係唔要得,劏客搵精神科病人黎劏
咁我同你好似唔係太相似,佢係不停減我藥,仲要減到病情惡化。所以先轉醫生。佢成日睇症睇得好急,佢應該約勁多個病人係一個鐘內出現,但佢根本睇唔哂,所以勁急睇。
其實你講個個係旺角個個歐陽醫生,點解我同你地既情況唔太同。雖然我已經冇睇佢,因為覺得佢開藥唔準。
我自己覺得佢睇症有時hea hea 地,多數5-10 分鐘就趕你出房。有小小似公立,都係問你幾個問題 ‘有冇xxx’ ,呢類yes no question 問幾條就叫你走。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞