[酷熱日數] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (15)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
Decent quality
Great price
原來已經有其他人秒速找了他們
我岩岩係AC整左3件,用TM,好似冇比過house我睇
無睇到sry
重過HFW同織法有少少唔同
仲要直接拎goldline
我試左一件然後同佢講我唔洗要咁fine
不過goldline既質感真係
你要叫佢拎佢先會拎俾你
平時收埋一二邊
對Viberg確係有啲唔捨得
horsehide 係咪同牛皮差唔多?
In terms of creasing and aging
唔係,horsehideD紋粗好多。
他們以前隻日本oxford 好唔錯,做件平過去polo買件,呢個都係我最初開始去造的原因。
即係同肚腩位差唔多?
會唔會有shell嗰種陰陽色
如果係CXL horisehide就會有陰陽色,但同shell又有不同,好難解䆁。
我有幾塊不同部位的horsehide,不過未造。
可以參考吓呢對Horsehide Viberg着咗兩個月嘅aging效果(雖然唔知佢着得有幾密,亦唔知佢落咗咩filter

我話Horsehide D 紋粗係咁意思
去Budapest買Vass會比經Ascot或銅鑼灣間野平幾多?
house fabrics賺得少,你唔問他們,他們完全當唔存在
講多兩句,我買Horween, horsehide其實同牛皮基本上係同價的,但去到造鞋造褸,D廠卻通常horsehide賣貴D
可以send email問佢哋要個price list睇睇
我前年去Budapest MTO對calf鞋,佢收我132000 huf,lasted tree另加HKD $2xx左右。唔知依家加咗幾多。
去Truck Show擺低對Anthony Cleverley維修,出門口變左咁

Geroge Glasgow兩父子好人到不得了

又要準備比錢牛肉飯駛
又買乜?
依家有promotion 諗緊整套brown定整多套grey
Brown
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞