[酷熱日數] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (15)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
係咩、我造恤要兩碼布,邊度有得買canclini and tm fabric? 我之前問過龍記 monti都要二百起一碼
工場同鋪頭 大家都明白潛規則 我有另一件恤造長3/8袖 都唔想煩到師傅改阻佢搵食 本身造工費經已平 大家好來好去
至於師傅好唔好 人夾人 我搵師傅至緊要佢比我感覺係用心 唔會hea 9你 跟足你要求 自己搵師傅 傾幾句計 聽下佢地語氣就feel到
其實我有得揀會揀鋪頭 始終造唔岩唔怕唔好意思改 甚至可以比多少少玩意式手工 價錢比起工場唔係相差遠 但我對平價恤鋪度身有恐懼 不了
借朋友張單用下,呢個係TM 上月walk in價,有D料會平D,也有D會貴D,呢個應該在中間。
又鞭屍

依件係造錯左,詳情叫老闆講吧
感謝
你想師傅改,最好係下次訂衫時帶去,叫佢幫手改埋,連新order一齊攞,咁你有新order,他們通常都無所謂。就咁拿上去改就最好免喇。
又學到野
哈哈,又係呢件衫,我唔知點解腦細咁鍾意呢件衫,我就最鍾意笑呢件衫,玩找錯處。
件衫是非常好的教學材料,不過上面位清未見到件衫最精彩的錯誤地方
呢套衫冇落個廣告,只係係幾個訪問入邊我都有著
件衫係師傅大意搞錯
我嗰時見睇落去就唔多覺眼就照着
始終我同師傅嘅角色唔係找自己着緊嘅衫錯處
而係幫客人解決問題
估唔到上到黎就變咗大家講既洋服店大忌,黑店咁
希望解答到你
腸巴,等我講你聽點解會係大忌啦
如果你唔知件衫錯,咁表示你間鋪唔專業
如果你知照著,客會心諗,腦細連自己那套都唔care ,任由師傅攪錯都可以算,咁我作為生客,錯了咪一定硬食?
好在你提一提我,呢個post 上年八月出,慣性用返舊post出廣告,有勞有勞
理解
又鞭屍

依件係造錯左,詳情叫老闆講吧
咁我都唔知係又bin C
只係見到R記落廣告用呢套suit
呢套衫冇落個廣告,只係係幾個訪問入邊我都有著
件衫係師傅大意搞錯
我嗰時見睇落去就唔多覺眼就照着
始終我同師傅嘅角色唔係找自己着緊嘅衫錯處
而係幫客人解決問題
估唔到上到黎就變咗大家講既洋服店大忌,黑店咁
希望解答到你

呢個就係最大問題,你唔覺得找出你的出品的錯處是你同你師傳的角色,咁即是個客唔知就可以過骨,直至去著住件衫,比個好似我咁黑人憎的friend指住o黎笑,嗰時先去幫個客去解決問題?咁唔多啱數吧?
借朋友張單用下,呢個係TM 上月walk in價,有D料會平D,也有D會貴D,呢個應該在中間。

順便講多句,借張單真係無乜難度架
又bin

咁計x鷹個價都幾公道
咁唔算bin c嘛

X鷹都算ok架
建立一個專業形象好重要,淨係啲客同人傾開自己件衫邊度造,然後人地嘅反應係:「哦,QC都唔識嗰間」,都夠哂樣衰啦。

咁嘅態度似係幫客人製造問題多過解決問題
自己spec布 會比出面無咁好?唔該巴打
我自試過佢d現成,42又太細44又太大都一定要訂做
筆直唔想加咁大,始終結婚用未必著到太多次,返工又唔洗著full suit
請問vbc同reda比爭係咪差唔多?
t 記今日truck show 有咩睇
聽講有 ama tanker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞