[酷熱日數] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (15)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
第一條既正面
VBC 110s $1480
個客本身嚴重內八字腳
個output 就係咁

第二張圖套衫嘅正面
背景係我舊公司
出嚟效果係咁
HFW Fresco $6500

完全明白可能係大家眼中都係垃圾
我做呢一行都係出嚟呃錢
但我希望討論係令到大家知道問題係邊度
唔係屌完我笑完人哋富二代就算
就我公司Facebook/Instagram 啲相,我會檢討一下
出埋價錢只係想應用魚蛋掛係口邊嘅道理
我唔知我係咪牟取暴利俾啲垃圾人
呢樣大家去判斷
Well
欣賞你正面回應
呢個要俾credit
我講D乜道理?
一分錢 一分貨?
大家平時去邊度買或者造polo shirt? 如果AC做一件大概咩價位?
AC千幾兩千啦
非鋪面野係咁⋯ 個開口溝通錯誤做長左
大家平時去邊度買或者造polo shirt? 如果AC做一件大概咩價位?

最近造左件$22xx
應該同件berg&berg 差唔多
我著brooks brothers, Lands end同Lacoste

我有一件AC RTW, 不過我覺得麻麻
報告面紅哥,boots我只見到Chelsea boots, 有英國製同意大利製。
意大利製的基本上係Blake 的,我相信那是假welt. 英國製係Goodyear welted.
一對四千幾,一對萬六多。
你問我,我會話市場有更多好選擇,我一定不會買。
yes 係咪出左事
出乜事?
我八下咋
做裇衫,八百筆直一件,有咪選擇可以揀下?
做裇衫,八百筆直一件,有咩選擇可以揀下?
無 我以係件衫有咩問題啫
好貴
人地facebook賣緊$999一套西裝連兩三件裇衫 你一件polo$2,2xx

計一計 誇張d講 一件polo夠買起人地成個星期所有返工衫 慳少少買埋襪同底褲都得
上面魚蛋哥bb同lacoste長袖都差不多成千蚊件了
Lacoste咁貴既咩 我仲著緊uniqlo $59/99 貧富懸殊
咁用999 西裝比又離譜d
其實真係睇自己想要咩既
其實我買過兩件sunspel 既polo我都覺得滿意,不過想睇下有冇其他推介
新手皮鞋一問
Saphir既海豹三文魚油係應該落完renovateur之後查,然後落shoe cream
定落完shoe cream先落海豹三文魚油?
Lands End好抵著,而且成日有減價。

BB同鱷魚仔我都係係美國outlet買,仲要減價貨,邊有成千蚊
另外還有A&F ,減價超平,廿令蚊美金一件。
著過A&F童裝 其實質地幾好又fit 不過頂唔順個牌子捐左
日版fred perry 好岩亞洲人size
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞