[酷熱日數] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (15)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
新顏色shell?
即係又無我地哩d 散客份
無啦無啦無啦...乜都無啦...
Btw今年好似好多ravello出廠,DC最近又有批貨仔
唔會,應該話你出面搵唔到,廠訂製咁樣。
呢位乜水?
咩人著咩野啦
既然咁有品味,咪由佢囉
先唔講re唔review啦
就咁睇佢自己post出黎social media啲相
揀得出黎做marketing
應該都係老細揀過認為做得好的產品
但揀過都係咁既質素就真係..冇眼睇

上次浸過水後重生
其實咁樣我又想請教下
佢呢個pattern 相反係要就翻頸個塊布 而導致lapel 既布相反
咁但係調翻轉lapel個pattern去就 咁個頸領位咪又相反左?

定係有規定要lapel跟翻件衫 其他地方就佢地?
講緊唔係要求佢做得幾靚幾高質素
而係基本要求做唔到,完全唔應該錯既野但又錯左
所以已經唔係俾幾多錢就expect幾多質素既問題
講咁多都預左又俾人話打手兼負皮,真話係難聽啲架喇
間野係呢度都好似幾多fan屎,冇辦法
咁都要睇返佢價錢嘅
我都買過一套用黎粗着同落site
我就不是師傅,不過我就以我所知講下啦!

Collar個格上下就跟背脊嘅格的
lapel上下就跟衫身的

其實係好簡單的
我都想知佢地乜野基本要求做唔到?
乜野完全唔應該錯既野但又錯左呢?

咁你都講清楚呀,廢是他們好似死得不明不白,你又好似老屈咁
不留痕跡
其實落雨又有乜好怕wo
你著 44 唔啱身啲位alteration執唔到?
想問問,Dunhill d 鞋係咩質素?
好熱

我都想知,佢對boots 好輕
鷹哥?
好耐無望過,我轉頭去望下,等陣報告。
有無特別指定款式?
個領有冇三寸幾?
我自己當然冇幫襯過啦
公平起見我都必須講明我講既評語全部係based on佢地自己post啲相既
睇過佢地啲ig/fb相好多次
啲相係佢地舖頭自己揀既,夠公平公正喇啩
至於有咩問題,識睇就自己睇得出,唔識睇就講都無謂啦
印象中蛋爺都輕輕提過下對於佢地啲相入面啲衫既評語
蛋爺都應該冇幫襯過(我估),咁蛋爺based on果啲相講既個人見解/評語係咪又唔公平?又係對家打手?
身邊啲朋友都成日圍內send黎send去當笑話睇
總之呢度好多R記fan屎啦
唔踩得
踩親肯定俾人負皮/圍屌

呢兩張夠靚喇啩..
上半身果張仲好似係老細著用,個膊頭...
可能佢啲衫真身靚過上鏡啦
唔識欣賞
都爭幾遠,個sales話訂做好d
其實42長度剛好不過對我黎講膊胸腋腹都好窄(即係肥)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞