[酷熱日數] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (15)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
唔著襪貼腳踭膠布
3係真囉
Fitting時已經有幾個位有出入
最近佢話攞得 希望改得返
拎得個時原來咩都未改
之後又一個月
就嚟變到Hoover 咁...

Just kidding, 但係hip好似太貼比例上有少少唔慣
小心改漏/多/錯
唯有希望佢生生性性

Btw 諗住順便去埋阮氏造條gurkha
深藍色會唔會怪?
我條褲懶得話改 攞走當跌左算
咁誇張 衰咩?
試身時水管咁粗 我問完兜左陣其實肯幫我修返好 個形其實唔太差 而且算順

不過短左我諗寸幾兩寸 只敢著落街

對我黎講真正衰既係追完唔應機 約完老細唔出現(得個小妹妹) 同埋應承親既時間都delay一倍以上 加上試左另一間服務對比太大 唔想再浪費口水話改
個怨氣大到呢?
怨氣無乜 只係我自己都要見客 服務上有比較同感概姐

廢事搞到好似搞針對咁

一間你問乜都 house style 又delay唔應機

我去另一間
整出黎我覺得算幾好肯收貨 反正我識得唔多 都諗住著落有咩想改下次整既時候講 反正預左係個process黎

點知老闆話除非我急要 否則唔俾我出門口因為佢想做好d 之後有delay都即刻update我

成品質素不論 憑感覺你會揀邊間
今日同左fd去左電車路嗰間整chino
另一間係? 開心share下
上次整完覺得長左D
下次拎去改番先
a記
老闆比較old school 應該唔係做開no break
Andy係執到好盡下
有心先有人respect
yes
其實本身個老闆都係fit得麻麻 如果係個小妹妹同你跟既 我就只可以祝你好運

House cut 5 cut 都算 但係作為一間裁縫鋪
將所有嘅跟唔足嘅 都用house cut找數

根本就係黑店 唔明點解喺度會有咁多討論同推薦
人夾人啦 服務上我覺得好既人地可能覺得差 到最後出倒自己滿意既貨就得 純粹分享下自己感覺 話黑店又太誇張
咁多時間mon post 又唔見跟足啲
1. 責任心問題 根本烚啲初哥冇經驗 求其話係house cut 就收貨
2. 作為一間裁縫鋪 Fit得唔好 改少少又改個幾兩個月 隨時做夏季衫冬天先有得着
3. 約個fitting 竟然no show 或者遲到一頭半個鐘 我真係第一次聽見

集齊以上三點ching 覺得冇問題 其實可以照去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞