[酷熱日數] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (15)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
呢度有三支竹,折唔彎
瘦嘅着啡色有冇ching 試過?
啡色裁縫
有錢之外仲要個好錫你既daddy
meermin真係硬到仆街
個踭生咗水泡
你google香港討論區 西裝討論專帖啦 有9個post 我追到2

隔得太耐discuss個 search engine 都搵唔倒
其實呢度有無tg group比新手問下野
有嘢直接問啦!
想問下西褲有無分褲款架?
如果有咁dior好slim果啲係咩款

同埋如果出去訂造嘅話圖中呢啲款要點形容比人聽
我post左一篇架喇🤷🏻‍♂️
幾好幾好
今晚寫多篇外國野俾你地
西褲款其實主要就得幾款,直腳,窄腳,闊腳,蘿蔔,喇叭咁。
但就有好多detail 位,上褲頭,同近來興的不上褲頭,魚尾?有無褲耳(用唔用皮帶),搭帶,側扣/索/鈕,褲口用拉鍊定鈕,有無摺/單摺/雙摺(順摺定倒摺),有無後褲袋/一個/兩個(有無鈕/袋牌),反腳?反幾多?直/橫/斜袋,錶袋,珠邊?

你其實不用形容比師傅聽的,你比張相佢睇就可以。
Link呢頂你
想問下西褲有無分褲款架?
如果有咁dior好slim果啲係咩款

同埋如果出去訂造嘅話圖中呢啲款要點形容比人聽

我提醒你一句,咁窄不是人人可以著得到的,同埋著落好唔舒服,度度都好似拉住咁。到是不要問師傅點解,師傅會問番你轉頭,點解你要做咁窄?窄就係咁架啦,又係你自己話要窄
但係睇相佢小腿位置都有虛位,應該唔會窄到貼皮膚下話?
腳肚貼住晒喇wo已經!
同埋真心果句
瘦人著就睇落瘦
大隻少少肥少少
做到咁窄都會似肥人買衫買細一個碼
格硬黎無幸福
問蛋
我只可以講因人而異,如果你小腿位粗,你跟住做咁窄,咁咪唔夠位郁囉,人不是碌木,只是企響度,唔郁好地地,提起腳卻有機會出事。
我諗對腳粗幼都有影響。搭單問下對腳唔直可以點同師傅講,有冇方法可以就番?
唔該各巴打解說
O型腳?你直接同師傅講就可以,其實他自己應該會 見到,最緊要first fit時看清楚順唔順,有無問題。
我不是你秘書喎,做乜問我?
因為我們之間有愛
大叔的愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞