[酷熱日數] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (15)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

btw想要link
想問呢度講唔講 d cheap 野?

想買對鞋 尖頭 啡色 無乜特別要求

要嚟結婚同埋好日都唔會一次住西裝出席隆重場合

好少着所以想平

但想舖面買有得試

係咪去荷里活?
其實自己睇啱就可以,冇咩特別標準
想問有無邊度買平 d 抵 d
平到某個價就邊個牌子都一樣啦
3 百幾有無?
A記係咪即係置地間the armoury?
係SA,所以上面我叫大家叫返新A記做SA,太confusing了
你去下荷里活,利時個d 地方睇下先la,睇啱就買就得。
其實saphir mirror gloss易唔易上手
咁sa 又係邊間?同埋上邊位巴打話肥仔可以去係a定sa?
SuitAccess(SA)改左名做Anthology(新A記)
A記即係armoury
肥仔去新A記
Hot
肥大叔去新A記也未必一定好的
造衫同投資一樣,首先要明白風險

喺深圳見到依間野
同Ascot Chang有冇關係

諗緊D定E width好
學AoC/Alden DC講,一定就前面先,再用tongue pad抓實
應該無
各位 ching, 我唸緊試試新A記,知唔知轉名同搬咗之後幾多錢起跳, 以前記得好似6-7k咁,宜家應該加晒啦係唔係?
雖然意大利肥佬不少,但不知何故,我總覺得意大利剪裁為有肚腩人士係麻麻地適合的。
我家有本舊的日本雜誌,介紹意大利的裁縫,當中的師傅或店主有好多是大肚佬,他們自己著的西裝,應該最反映自己的house style,但說真,真的非常不吸引,成個水桶咁
我見英式剪裁反而見到多些師傅善於掩藏客人身型的缺點。
平料應該差不多吧?
P記做緊個推廣都是7.5k之嘛
我左腳背闊d Dwidth左腳tight fit Ewidth 左腳fit 右腳就稍微鬆
新A bespoke定還是MTM?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞