做過韓國練習生,你問我答

1001 回覆
196 Like 40 Dislike
表妹做過 話太辛苦quit左
香港練習生多唔多?

有冇見過香港女仔trainee

唔多
以我所知係無女仔係香港人 不過我係知道有女仔識講廣東話
有冇見過exo?sehun係咪你見過最靚仔既idol
香港練習生多唔多?

有冇見過香港女仔trainee

唔多
以我所知係無女仔係香港人 不過我係知道有女仔識講廣東話

咁奇怪
男女都咁寂莫 係咪好易發生關係
韓文係去到韓國先學?後唔後悔去左韓國?會唔會返香港做明星?
點睇香港近年D所謂歌星

係韓國聽廣東歌係會解思鄉之愁(好似係)
不喜勿屌
我覺得而家香港D 歌星有韓國娛樂造星工業既support
係都會變到一粒星

聽邊D先?大文豪?定Eason?

去果陣我有俾大文豪隻自由意志motivate 到
放低香港學業去闖一闖 覺得人生係有多d 特別經歷先好
樓主有冇見過啲練習生真係好靚女 心諗出道一定會紅

有好多....
成個公仔咁 之後實力又勁
個樣唔化妝都好靚
會覺得唔出道係浪費

公仔咁係整咗容定天然先?
又要問:秀智靚唔靚,是咪樓主心目中的公仔類?

利申:我自己唔識欣賞

整容唔會將一個柒既變到好型.... 只會將靚既人再變靚d(我覺得)
公仔類我諗好似red velvet irene 果d 咁囉 第一眼見到會嘩一聲果d
你幾高
係個邊學左幾耐韓文先溝通到
未俾星探發現之前有冇留意開Kpop
男女都咁寂莫 係咪好易發生關係

如果有力打飛機都偷笑
韓妹易唔易食?
講下你食韓妹經歷ok?
個時audition靠咩入

靠識講中英文
唱歌
(好似係)

既然樣靚呢啲野整容就有 你之前又話公司有建議過你整容即係公司根本唔會因為一個人未整過容而加分啦
點解你會認為呢樣野都係選拔的重要條件之一
非冒犯
有冇TWICE啲野聽下
點解唔撈落去
大公司
話自己中國人
大把大陸錢洗

唉.... 咁樣好咩?
以你所知公司會唔會mon埋外國討論區o既輿論?
濕9路過o的爆料成日都話SM等公司會睇埋百度討論o既風向
係邊度俾人派卡片
做練習生之前識唔識韓文
最深刻既事係咩

係學校比人派
做之前有睇下韓劇識幾句
最深刻既事有好多
諗起係呢一單:
同我差唔多期既練習生 比個跳舞老師屌到喊
用左勁多人生攻擊/粗口屌個friend(聽唔明全部不過都係粗口野)
之後個friend 喊完無放棄自己閉關怒屌跳舞技 10小時
而家出左道 為佢高興

咁樓主都好勇 唔多識韓文都敢去
聽唔明都知俾人怒屌緊 成個畫面好慘 你個friend都係香港人?

有時聽唔明都好既... 無咁肉痛
個friend 唔係香港人
樓主有冇見過啲練習生真係好靚女 心諗出道一定會紅

有好多....
成個公仔咁 之後實力又勁
個樣唔化妝都好靚
會覺得唔出道係浪費

公仔咁係整咗容定天然先?
又要問:秀智靚唔靚,是咪樓主心目中的公仔類?

利申:我自己唔識欣賞

整容唔會將一個柒既變到好型.... 只會將靚既人再變靚d(我覺得)
公仔類我諗好似red velvet irene 果d 咁囉 第一眼見到會嘩一聲果d

但nct個日本仔整個個獨立生長下爬仔勁柒喎, 你又點睇?
韓文係去到韓國先學?後唔後悔去左韓國?會唔會返香港做明星?

去到intensive 咁學
無後悔過
唔會/唔想
個時audition靠咩入

靠識講中英文
唱歌
(好似係)

既然樣靚呢啲野整容就有 你之前又話公司有建議過你整容即係公司根本唔會因為一個人未整過容而加分啦
點解你會認為呢樣野都係選拔的重要條件之一
非冒犯

有樣其實係練習生入面都好吃香
好似賽車有n2o 幫你直線爆一爆咁
無明文寫出黎話靚仔靚女有加分
不過個個都知呢個係不成文規定
你最鍾意邊個韓國女星
想知你地練習生點train到一口流利韓文
十卜樓主 做你認為岩既事就可以啦
點解唔撈落去
大公司
話自己中國人
大把大陸錢洗

唉.... 咁樣好咩?

咁你返到黎香港 讀完書揾咩工
要草幾耐先買到樓
你幾高
係個邊學左幾耐韓文先溝通到
未俾星探發現之前有冇留意開Kpop

我係矮既.... 唔過180
我諗我每日上一堂3小時 一個月已經可以買到野點到餐傾到小學生計
有話...果陣好鐘意apink bb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞