做過韓國練習生,你問我答

1001 回覆
196 Like 40 Dislike
每日每夜搽啲咩護膚品?
拍過幾次拖?
星探係香港人?係香港發現你?

星探係韓國人講英文
係校園叫停我俾派片
我話" I am really in a hurry"
之後佢捉住我衫袖講話俾30秒佢....
30秒就消耗左我年半時間

我都有類似咁嘅情況但係我覺得係騙子
做緊練習生嘅時候有冇fans?

有冇邊個團/明星你特別唔喜歡?
有冇啲同你一齊做練習生,然後宜家已經出咗道嘅?

你鐘意邊啲前輩?

另外,覺得你好叻

有呀 電視機會見過佢地
睇到佢地上台表演好感動 會諗過如果一齊出道就好了
但係事情永遠唔係咁簡單既.....

我好欣賞防彈 食自己上位 跳舞作曲真心勁

你行出自己comfort zone已經好叻 能夠自己一個去面對咁陌生嘅環境
三四年前去韓國旅行都收過卡片 一開始以為騙子
垃圾韓狗屌你老母
點睇Seventeen?

幾有活力
woozi 作曲自己一腳踢好幫到17
有無睇無限挑戰?

之前有睇學韓文
而家無了
因為我之前都收到佢地個email叫我去佢地公司二試 包埋機票 但係嗰陣我阿媽無俾到我去

緣份呢啲野
留名! 如果樓主出道就會有個會上連登既貼地idol 身為香港迷妹都會照j (想當年知道蝗+2係香港人都開心左一排

其實啲星探喺街邊向人招手既準則係咩?
等我都ff下過一排去韓國都會俾星探發掘

我覺得星探唔易做
有啲人俾佢做練習生前既相我睇
個髮型柒到飛起
但入左黎執執就係一個小白臉
留名! 如果樓主出道就會有個會上連登既貼地idol 身為香港迷妹都會照j (想當年知道蝗+2係香港人都開心左一排

其實啲星探喺街邊向人招手既準則係咩?
等我都ff下過一排去韓國都會俾星探發掘

我覺得佢出左道會忙到唔會上黎

我有ff 過 出道上連登做你問我答

我覺得佢出左道會忙到唔會上黎

都唔俾用電話邊有可能上到連登

女朋友好似都係共用一部2g電話

呢啲gimmick 黎架姐
樓主 好可惜 唔繼續
最唔鍾意韓國d咩
利申:好鍾意防彈
有冇聽過有團賣屎忽之類?
巴打點睇idol rapper參加show me the money,有背景既會唔會對賽果有影響,yg trainee bobby第3季第1 mino第4季第2
最後想問巴打點評價idol rapper diss戰
覺得rap monster上返舞台回應好型,之後話唔係diss係feedback

我覺得rapper 仲難過做vocal
寫詞要有深度 又要好聽 又要有意思
diss 戰壓力好大 無咁大個頭去diss 人好柒
所以夠膽上台diss 唔埋係咪idol 都好勁
又係果啲型同柒只差一線
有做明星既緣份但唔要,有無諗過將來會後悔走左?
好羨慕比星探發掘去做練習生既人

利申:絲,無做星既命

唔會後悔既....
諗翻起啲汗一滴滴沖涼咁幾浪漫
知唔知點解韓國人對明星咁苛刻?eg好似最近金裕貞企得唔太好都要比人屌
同埋唔鍾意一個星 點解要anti人得咁恐怖

你問下韓國人
我係好怕呢啲
所以我未出道講野好小心
有冇見過防彈

有見過
好有禮貌

你就好啦
好撚鍾意佢地呀
有冇更多佢地d野講下
一定係nct
不過欣賞樓主ge志氣 寧願番黎都唔出道
其實我覺得exo sehun都係花瓶 真係得靚仔兩個字
不過都係睇自己點諗姐 不過如果係我一定9沖去出道
祝你啲兄弟出道順利啦

如果出道後幾年無人識 勉強過到生活
想做音樂但公司話concept唔岩
雪到你變雪條
你仲想唔想做?
點睇vixx?
佢地係韓國紅唔紅?
真心好鐘意佢地

有練過佢地啲舞
結論: 如果咁都唱到live 好勁
Bigbang係韓國算第幾?
有冇見過g dragon ,佢高唔高?

我諗bigbang 認第二
無人會認第一

咁佢地都幾撚紅wo

唔洗講啦 天團黎喎
好羨慕你 我都想去韓國做練習生 因為我都好鍾意跳舞同唱歌 點樣可以令到星探發掘我 或者有咩途經可以比啲星探睇吓我值唔值得投資

有人寄唱歌cd 入去公司 佢地一定會睇
覺得你ok就會contact 你
覺得咩團體/人最有實力
有咩最艱辛既事?

學跳舞
睇得明做唔到係好絕望好無助
仲有睇到你啲friend 跑贏你成條街
好羨慕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞