做過韓國練習生,你問我答

1001 回覆
196 Like 40 Dislike
練習生係咪多數都有家底? 有冇o的好窮但成功出道?
識唔識o係其他公司train o既香港人?
財政係屋企人support?
返o黎香港有乜打算?

練習生之間好少講自己家底有幾多
不過睇佢待人接物都會知少少 都有d
不過韓國娛圈係實力主導 無料係好快比人bail out
窮撚好多會用生命值硬食練習逼自己變勁
財政人工係低不過佢地包食住都生活到既
返黎香港會讀書
有冇同jackson吹水

say 個hi 就有既

你係咪jyp 正常其他公司接觸唔到架

jyp有新組合咩
練習生競爭係咪好大
練習生好似愈黎愈普遍
身邊有冇人做左好耐都岀唔到道?
Lm
點睇香港個Elkie 好似練左3個月就出道

elkie 係幾幫到CLC 既....

我都覺佢都算帶起左隊野
有無見過佢

咩意思

say 個hi 就有既

唔似JYP喎, 近排冇男團出道

之前有傳某無上限人數男團出道陣容裡面有個好高o既香港男仔, 唔知係唔係樓主
留名

say 個hi 就有既

之前有傳某無上限人數男團出道陣容裡面有個好高o既香港男仔, 唔知係唔係樓主

係咪pentagon
王X𤋮? nct
星探係香港人?係香港發現你?

星探係韓國人講英文
係校園叫停我俾派片
我話" I am really in a hurry"
之後佢捉住我衫袖講話俾30秒佢....
30秒就消耗左我年半時間

say 個hi 就有既

係咪pentagon

nct 下話😂

say 個hi 就有既

jyp有新組合咩

接觸到啦....
JACKSON 同amber 都friend 底
練習生係咪多數都有家底? 有冇o的好窮但成功出道?
識唔識o係其他公司train o既香港人?
財政係屋企人support?
返o黎香港有乜打算?

練習生之間好少講自己家底有幾多
不過睇佢待人接物都會知少少 都有d
不過韓國娛圈係實力主導 無料係好快比人bail out
窮撚好多會用生命值硬食練習逼自己變勁
財政人工係低不過佢地包食住都生活到既
返黎香港會讀書

咁有冇打算o係香港出道? 定打算做個平凡學生就算

係咪pentagon

nct 下話😂

岩岩search左
以前ig有follow過樓主
應該sm
你係咪Wong yuk x?

係嘅話我想識你 你好靚仔
利申:絲,非gay

好撚mk
你係咪Wong yuk x?

係嘅話我想識你 你好靚仔
利申:絲,非gay

[代答]驚自爆,唔答
係邊度俾人派卡片
做練習生之前識唔識韓文
最深刻既事係咩

係學校比人派
做之前有睇下韓劇識幾句
最深刻既事有好多
諗起係呢一單:
同我差唔多期既練習生 比個跳舞老師屌到喊
用左勁多人生攻擊/粗口屌個friend(聽唔明全部不過都係粗口野)
之後個friend 喊完無放棄自己閉關怒屌跳舞技 10小時
而家出左道 為佢高興
樓主本身識唱歌跳舞?如果唔係既話 比星探睇中 點知咩都唔識咁點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞