做過韓國練習生,你問我答

1001 回覆
196 Like 40 Dislike
有冇見過hani 正唔正
想問下樓主
做練習生(唔理公司規模大小)係咪好有壓迫感,覺得一定要全日24小時係公司不斷練習先有機會力爭上游出到道...有冇因為咁試過精神崩潰/長期心情低落?
그리고 연습생들이 육심을 많습니까?會唔會爭風呷醋(?)

有野心既人就大把啦
公司不嬲鼓勵競爭
有競爭先有進步
我係好認同
同埋娛樂圈係汰弱留強
有冇啲練習生係肥婆 係咪減得好辛苦?
當初去個陣屋企無阻止你?

有問過我值得咩
不過我好幸運屋企唔洗等我開飯
父母都算開明
巴打覺唔覺韓國啲所謂搞笑綜藝嗰隻搞笑好撚低質同老套或者有啲表面總之同香港人笑點唔同
我覺得喺香港小小幽默同轉數快嘅人都屌打佢地
所以jackson先會咁紅
當然佢靚仔啦

係有唔同既... 佢地啲歇後語聽到我一頭霧水
不過jackson 要咁樣玩好risky 一個唔覺意踏到道德撚佢係咁先

想知佢咁玩係咩意思? 唔明
你嘅意思係佢好易得罪韓國人?點解?
Btw其實jackson喺韓國算唔算紅 定其實佢強國紅但韓國人根本唔撚識佢
有冇見過infinite 點睇佢地
幾鍾意佢地d歌

刀群舞指標
樓主有冇因爲呢一年半去左韓國而同本人香港呢邊嘅朋友疏遠左好多?
有冇見過我真人
樓主有冇因爲呢一年半去左韓國而同本香港呢邊嘅朋友疏遠左好多?
咁依家樓主點入翻u?用翻之前DSE成績non ju?
啲綜藝係咪真係有劇本要你跟住講,跟住笑?睇啲綜藝啲偽人反應誇撚張到呢⋯⋯子瑜面癱咁款,真係jyp同台灣傳媒捧出離,唱歌又唔係好聽,點睇twice?
樓主你話大約10%人可以岀道
而你話如果唔走係可以岀道
加上你又話自己唔想做門面

即係你係top練習生有樣有實力
咁你都選擇走 放棄大好前途
返香港讀你自己都覺得垃圾嘅BBA

成件事好唔合理喎
NCT 個定位成個akb 咁,d 人轉黎轉去,比著我都唔想入啦。咁辛苦出到道又要再爭有冇得出歌
想問你地個頭系咪經常要做treatment架 見啲男團個個髮質超好
1.RV係咪個個都咁正
2.星探係點樣搵到你?
3.點睇BTOB

1.正唔正好主觀
2.係學校比contact
3.公司好應該會好啲
樓主你話大約10%人可以岀道
而你話如果唔走係可以岀道
加上你又話自己唔想做門面

即係你係top練習生有樣有實力
咁你都選擇走 放棄大好前途
返香港讀你自己都覺得垃圾嘅BBA

成件事好唔合理喎

樓主講咗佢覺得自己得個樣
冇乜實力,唔想做花瓶
加上對公司對團隊嘅發展概念唔太認同
先走姐(好似係咁)
想問下樓主
做練習生(唔理公司規模大小)係咪好有壓迫感,覺得一定要全日24小時係公司不斷練習先有機會力爭上游出到道...有冇因為咁試過精神崩潰/長期心情低落?
그리고 연습생들이 육심을 많습니까?會唔會爭風呷醋(?)

有野心既人就大把啦
公司不嬲鼓勵競爭
有競爭先有進步
我係好認同
同埋娛樂圈係汰弱留強

所以話公司真係好仆街但又仆唔晒
仆街係為左公司利益賺錢係咁要練習生甚至出左道嗰啲互相競爭,爭資源爭C位爭曝光率爭話題,公司又會耍手段炒作下利用下你咁
仆唔晒係佢一手揀中你培養你捧紅你,冇公司就冇依家嘅你
真係好撚矛盾
覺得blackpink點? 我宜家超like呢個團

好勁 由細練到大既倖存者好難廢
불잔난
點解韓國整唔到d佬味男星
類似梁朝偉張國榮果類

都有既 不過唔係主流姐
唔滿意你間公司嘅岀道計劃點解唔轉其他公司
同埋都可以再練下實力唔做花瓶
純粹覺得好可惜

불잔난

可唔可以評價下twice?
唔滿意你間公司嘅岀道計劃點解唔轉其他公司
同埋都可以再練下實力唔做花瓶
純粹覺得好可惜

唔係話走就走
我都想可以比人認同努力練返黎既實力
而唔係個個都話 哇 小鮮肉呀 咁樣
巴打覺唔覺韓國啲所謂搞笑綜藝嗰隻搞笑好撚低質同老套或者有啲表面總之同香港人笑點唔同
我覺得喺香港小小幽默同轉數快嘅人都屌打佢地
所以jackson先會咁紅
當然佢靚仔啦

係有唔同既... 佢地啲歇後語聽到我一頭霧水
不過jackson 要咁樣玩好risky 一個唔覺意踏到道德撚佢係咁先

想知佢咁玩係咩意思? 唔明
你嘅意思係佢好易得罪韓國人?點解?
Btw其實jackson喺韓國算唔算紅 定其實佢強國紅但韓國人根本唔撚識佢

係佢撐起成隊got7,韓國都好紅,只不過中國啲飯癲好多

불잔난

打太快禁錯sor
同埋我寫韓文好廢 係聽同講好少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞