做過韓國練習生,你問我答

1001 回覆
196 Like 40 Dislike
做練習生有冇試過通宵唔訓,瘋狂練習
同埋多唔多train 你地演技,等你地出道後可以拍埋電視劇
有無見過ailee 韓國係咪flop到貼地
YG audition係米最嚴格專揀有天賦? training 係米最chur同辛苦?
巴打一定好靚仔 又可以俾星探睇中、又去到coffee shop 識韓妹
公司知唔知你o的SNS? 會唔會睇同埋會唔會要求出道前要洗哂底先?

哩題好有興趣知, 再推返俾樓主答
如果好似粗口港姐俾人binc咁公司會點做?

入左去deactivated 左facebook
ig有開新不過private
每個人都有柒過
洗下個底都要既
做練習生有冇試過通宵唔訓,瘋狂練習
同埋多唔多train 你地演技,等你地出道後可以拍埋電視劇

有 想將件事做到最好
演技就無我份啦
歌手都未做好唔敢諗咁多

落仔

認真

唔係樓主答架

唔知 無見過佢咁濟
YG audition係米最嚴格專揀有天賦? training 係米最chur同辛苦?

每一個練習生都辛苦既
有追post但驚睇漏
話晒都去咗年半學咗唔少野
有無諗住喺香港都搵啲機會出道呀?
巴打一定好靚仔 又可以俾星探睇中、又去到coffee shop 識韓妹

其實唔難
你見啲女仔有同你對視
你咪求其問下啲問題
再交換kakao 交流下囉
曼聯撚?
有追post但驚睇漏

學到點樣做一個男人多過學表演
我可以話自己心智成熟過好多同年既人
以我所知 韓國人係咪有啲崇香港
通常一個團要comeback 練打歌要練幾耐

揀好歌錄埋編舞最快2個星期ok
以我所知 韓國人係咪有啲崇香港

都算既
不過佢地自尊心都好種
樓主而家入翻大學讀文理商邊樣?
apink 有冇邊個整容
有冇邊隊唱歌係唔咪嘴/少咪嘴
公司包唔包衣食住行費用
有無見過ailee 韓國係咪flop到貼地

無見過佢
樓主而家入翻大學讀文理商邊樣?

Bba? 上面講了
有追post但驚睇漏

學到點樣做一個男人多過學表演
我可以話自己心智成熟過好多同年既人

依樣最緊要
識睇清每樣野
有同感身邊好多同年嘅仲沉緊落自己個思維
加油呀巴打
行自己認為最啱自己嘅路啦
其實問埋啲邊個邊個有冇整過容既問題真係好on9 點都會整㗎啦 爭在大執定細執啫
通常一個團要comeback 練打歌要練幾耐

揀好歌錄埋編舞最快2個星期ok

咁快 係咪因爲平時練習生根基打得好好快上手

係 其實好多動作講一次就要跟到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞