做過韓國練習生,你問我答

1001 回覆
196 Like 40 Dislike
去左一轉韓國受訓
返到黎香港有無自信左

之後會唔會考慮做男model
整容啲錢係公司幫你出?
樓主介唔介意同我做個朋友

不是gay
search左你 真係幾靚仔 正過jackson
樓主答埋我幾條問題啦
講下自己性格個啲 甘唔甘心做番過普通人
話時話你試鏡係香港試?
如果乜都唔識連樂器都唔掂得個樣點算
其實阿 rain 算唔算好紅?

另外 d 電影明星又點出道呢? 好似鄭雨盛呢 d 都係咁樣 train 出道?

阿rain 我諗每個人都識 不過應該過左高峰
做戲會行actor training
唔走有得出道 點解要走
真心唔明

我自己接受唔到個安排
點解要將奇怪信念強加落黎
成件事好柒
request 遲d 出道 佢地話無可能
之後我諗左幾個星期就講 감사합니다 走人

即係點?洗你腦?

對個團既發展方針同我一直諗既差好遠

即係點利申白痴請見諒
個形象同你想像差好遠?

樓主定係敏感唔答得
Live
Audition唱韓文定中文歌?喺香港in?
만나고 싶어요 非gay

彈結他唱英文歌
仲要懶型

하지마....제발

本來識彈結他?定因爲要in先學

노래가 듣고 싶어요
點睇Nct
點解會做咗連登仔?

係韓國有唔開心會上高登
覺得好實在 睇完好有力量
之後咪跟隊果黎囉

有冇同練習生朋友介紹高登?
高登同ilbe, 覺得邊度多o的痴線佬?
點睇suju 有無見過

如果有一班兄弟可以出道咁耐仲係friend
係一件好浪漫既事
有見過 真人同上鏡一樣樣

私底下都係好似節目咁friend ?
有冇話邊間公司嘅練習生生活辛苦啲?
有冇見過ioi
同埋有冇諗如果什公司叫左去參加101 sixteen個啲選透節目你會點?
Strong!!!
其實阿 rain 算唔算好紅?

另外 d 電影明星又點出道呢? 好似鄭雨盛呢 d 都係咁樣 train 出道?

阿rain 我諗每個人都識 不過應該過左高峰
做戲會行actor training

咁睇唱歌既生命真係好撚短
做戲既反而長好多
點睇IU
嘩樓主真係nct嗰個?咁真係好靚仔喎

如果係 出道做你fans
雖然大過你少少
Wong Yuk x 睇落咁Mk 應該唔似入到U 同埋佢好似99line
希望樓主講多D練習生上堂既野

係咪有定期測試?

單人定團體訓練/測試?

D老師/監考係咪狂屌?

通常係睇資質再去比唔同課程?

有冇D一做練習生就唱得勁/rap得勁/跳得勁?

有冇海外練習生rap韓文係勁?

你邊方面勁?跳唱rap演技?

你出道既話係咩定位? 門面/副唱/領舞?

係 有功課交(表演)

都有 練跳舞通常分group 唱歌高逐個出黎秤

老師有好有唔好 外國人老師會nice 啲

有基本課個個都要上(basic dance, vocal, rap) 仲有reaction course
再會睇表現分專門課

有啲練習生勁到可以一個人出道 果啲已經係等機會出道 再自己修煉下實力

我果陣係唱歌彈結他main
留名支持樓主
係咪大部分kpop明星都有執過個樣?無論大執定細執,秀智成日稱天然靚女 我唔係幾信
而家讀緊咩科 諗住做個平凡人 ?
講下自己性格係點 內向定外向個啲

垃圾BBA....
我諗做陣學生先再諗

我去之前都係鐘意玩果d 黎
而家人大左會定翻d 掛
嘩樓主真係nct嗰個?咁真係好靚仔喎

如果係 出道做你fans
雖然大過你少少

如果係 樓主我都曾經係你Follower 之一架
係咪大部分kpop明星都有執過個樣?無論大執定細執,秀智成日稱天然靚女 我唔係幾信

秀智算鳩數啦
唔係整完都咁樣衰下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞