做過韓國練習生,你問我答

1001 回覆
196 Like 40 Dislike
另外樓主如果出道會用咩名
通常自己改定公司安排
最唔鍾意韓國d咩
利申:好鍾意防彈

唔鐘意韓國人老一輩好自大
樓主離開韓國之前有冇諗過去第二間公司做trainee, 好似pentagon個jinho咁?
如果你識o既人俾你舊公司cast中, 會建議佢地accept定reject offer?
有無年齡限制? 好妒忌

佢話無
有冇見過Krystal
真人感覺如何
有無年齡限制? 好妒忌

佢話無

下年就21 年紀咁大想試一次
出道之後係咪會限制社交?
不論男女
定真係冇時間
點睇exid?

老實講
運氣下的幸運兒
點解寧願俾人咪嘴都唔正經d 搵d有實力既人唱

唔會比自己的仔出醜
有時係個場限制無咁多咪
點睇cnblue
利申: 少留意kpop

點解一團有咁多人,除左主唱基本上每人得兩三句,但都仲要咪嘴?

好多偶像就算係主唱,佢地把聲同唱功其實都非常一般,韓國訓練係咪著重跳舞多過唱功?

團體歌d rap絕大部份都柒下柒下咁,到底d公司有冇意識到呢樣野

平時有冇得揀自己著咩衫?

因為唱得唔好聽咪求其比啲佢唱囉
勁rapper 好多都自己出黎唔會留係idol group

咁你點睇Beast龍俊亨 BlockB Zico Winner Mino呢啲rap得又係idol group嘅rapper

作詞好叻
rap 勁唔勁就我覺得實力大家都有
不過我唔係local 唔知個難度係點
對我黎講好難
有無咩kpop嘅歌鍾意聽?
推薦下

我好鐘意bewhy
太撚型
我係到諗 如果樓主真係出左道 到時會有幾多人開post屌樓主
利申真心欣賞樓主追夢

去韓國比人屌到無感覺
不過比人話你花樽sip 腳最傷
有韓國朋友係韓國開娛樂公司 有興趣有志向既可以幫你介紹
另外樓主如果出道會用咩名
通常自己改定公司安排

好問題
公司覺得我英文名唔夠特別
我有幫自己改左個名
有我對自己既宏願同期望含意
而公司approve
不過無出道就無用
可能有人會bear 左個名都唔定
出道之後係咪會限制社交?
不論男女
定真係冇時間

有manager 幫你安排
去邊都要report
有冇韓星朋友?
仲有想問樓主返左香港有冇好唔慣?係大學係咪活躍份子?有冇玩ocamp/上莊/住hall
練習生有冇年齡限制...?
我見好多都係10幾歲人入去捱到20歲出道..

有無咩kpop嘅歌鍾意聽?
推薦下

我好鐘意bewhy
太撚型

識貨喎 cjammm都好撚型
其實出左道嘅係咪無練習生練得咁intensive?
會唔會有出左道嘅專用嘅練習房?
有無用過公司舊building?定一入就新building?
點睇cnblue

去完韓國番黎揀女朋友既要求會唔會唔同左?
中學有自學過下....
有伴奏可以自己跟快跟慢好似會好d

你係咪迷韓 kpop 妹妹

話說我好耐之前有去睇7月1號個維穩show
之後我被kpop 妹妹淹沒 係韓國果陣諗如果我係被追果個會點

구칠 라인 지금 한국어를 배워요

我冇去到 冇鐘意嘅團 你有冇喺香港睇過其他con?
有飯追唔係應該會好開心?

我有諗過同fans 講사랑 많이 해주세요 係咪真心想人愛你
我知咁樣好膠不過我覺得有時fans 做啲野係好過份
當練習生都有fans 既時候

你遇過有咩係好過份
啲fans點樣知道你係練習生?

구칠 라인 지금 한국어를 배워요

我冇去到 冇鐘意嘅團 你有冇喺香港睇過其他con?
有飯追唔係應該會好開心?

我有諗過同fans 講사랑 많이 해주세요 係咪真心想人愛你
我知咁樣好膠不過我覺得有時fans 做啲野係好過份
當練習生都有fans 既時候

你遇過有咩係好過份
啲fans點樣知道你係練習生?

代答 sm jyp 門口長期有人等緊
耐咗就識
樓主離開韓國之前有冇諗過去第二間公司做trainee, 好似pentagon個jinho咁?
如果你識o既人俾你舊公司cast中, 會建議佢地accept定reject offer?

追夢既一定要accept 左
唔係一定後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞