精工seiko討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
新手留名 想買返隻入坑 諗緊SSC017P1藍黑圈 太陽吞 定細mm好 見好多巴打都好似唔太prefer太陽能 想知太陽能有乜問題

覺得細mm有d寡 不過機械錶 又比你地講到性價比好高咁 又驚買左太陽能會後悔 學生哥第一隻 係想問清楚d

細mm定007好

財力問題
有錢細 mm, 無錢007
兩隻我都有
不過用野比較粗,所以平日都係009 無咩壓力
同埋配多隻013 比女友當情侶錶都唔係貴

講機芯同做工
細 mm絕對值果個差距

不過買完007 就想買細 mm, 買完細 mm 就想買大 mm

補圖

細mm定007好

財力問題
有錢細 mm, 無錢007
兩隻我都有
不過用野比較粗,所以平日都係009 無咩壓力
同埋配多隻013 比女友當情侶錶都唔係貴

講機芯同做工
細 mm絕對值果個差距

不過買完007 就想買細 mm, 買完細 mm 就想買大 mm

補圖

skx 007/009 十分抵玩,買隻日版1700左右,要買MIJ 007/009快,精工講咗會逐漸減產,即係先停MIJ嘅版本

skx 007/009 十分抵玩,買隻日版1700左右,要買MIJ 007/009快,精工講咗會逐漸減產,即係先停MIJ嘅版本

007/009 外國都幾多人戴同改 gawor
無理由停呀麻

我都心思思想買多隻比人改

007/009 外國都幾多人戴同改 gawor
無理由停呀麻

我都心思思想買多隻比人改

唔係停產,只係留非日製007K版,日本製嘅版本慢慢淡出
都諗緊入隻007J版
打算入sbbn035
如果係日本買會唔會抵d
都諗緊入隻007J版

咁睇嚟我都要
都諗緊入隻007J版

咁睇嚟我都要

你張圖係K版,未有J版諗得過

女朋友幾年前送左隻比我,我由上年開始因為帶左fitbit冇帶...最近想帶返見佢唔行..去問..換一換要差不多300蚊..我隻精買返黎都係1000...

300都唔算太貴

平嘅solar換電係唔抵架

Kinetic照計好似機械錶咁搖兩下就充到電
粒電應該唔洗換?

300都唔算太貴

粒電應該唔洗換?

有電就一定係要換。
岩岩入手睇緊咩皮帶好
有無巴打想放sbbn035
岩岩入手睇緊咩皮帶好

黑色、闊厚身皮帶,個扣大啲嗰類

300都唔算太貴

粒電應該唔洗換?

有電就一定係要換。

咁kinetic粒電又幾錢
[quote]岩岩入手睇緊咩皮帶好

黑色、闊厚身皮帶,個扣大啲嗰類[/quot布帶好似正d

邊到買到

邊到買到

呢d給絕版野架啦
舊B仔,舊刀真係正
藍色既細mm難唔難買 好似岩岩行街見到
藍色既細mm難唔難買 好似岩岩行街見到

新版大把

僅作參考

都諗緊入隻007J版

咁睇嚟我都要

不了
女友好眼利
佢實睇到多左行字
如果買細mm 邊度入手平 諗住聽日去槍街睇

咁睇嚟我都要

不了
女友好眼利
佢實睇到多左行字

真接買隻細mm/石英吞啦

不了
女友好眼利
佢實睇到多左行字

真接買隻細mm/石英吞啦

007買黎試改錶一流

僅作參考

哩隻野咁光既咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞