精工seiko討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

土瓜灣買就有呢堆野,我唔多識分係咪MIJ,細牌仔剩係寫SBDC031

齊嘢,放心

睇到巴打POST好
之前去過海悅睇細mm, 發覺得2隻又對唔齊, 個老細又幾串
於是去左信和買, 見價錢幾岩咁又行貨就..

恭喜

齊嘢,放心

睇到巴打POST好貪心

張保養卡對過岩機身series no
但本說明書面有張殘體卡仔 "全國售後服務網點"
唔知係咪新手比人伏左

香港已經.....

唔該巴打 咁知唔知無j尾既普通版邊到造嫁?

大陸,007好易認,日版會有寫21石,k版只有200m diver

好似係馬來西亞,大陸冇廠

呀,sor
順手問下p尾又係邊度出廠
或者搵多少少數據,依個係外國嘅官網
http://www.seiko-prospex.com/sea/sbdx014g
佢係用014g
但去返日本個網
http://www.seiko-watch.co.jp/prospex/sea/marinemasterpro/sbdx014
係用返014

所以我相信巴打係無買到假嘢,但係咪二手扮一手,又或者係鬼貨依樣就無從判斷,但從幾位巴打口中都得知土瓜灣行銷手法係有問題

多謝巴打有心回覆
雖然014G都係正貨, 但佢開比我張單係014

奉勸各位巴打係依間野買個時特別小心, 提高警覺

對,買前上網望下人地啲開箱文,記住會跟乜好重要
咁新手冇人磅住去買咪比人昆鳩硬
水貸/唔齊配件都冇問題呀 起碼隻錶都係堅野
如果係假野先仆街呀

香討d打手仲要串我fd無做足功課 , 心諗都on99 嘅,屌你老母即係d 閪鋪呃人係應份嘅?

正常精工就唔會有假嘢嘅

搞到我覺得買錶好撚恐怖
連明買明賣都做唔到 你貴d都還好 耍鳩你當你傻仔真係好無癮

鄉土d精工post同comment奇奇怪怪
一定叫人去"頭4間y拍", 包括海悗etc

正常精工就唔會有假嘢嘅

搞到我覺得買錶好撚恐怖

香討果班高手黎,不過同土瓜灣有咩關係就唔知了
巴打係咪跟依本但係寫8L芯?
Seiko 用咗咁多年 換過3次
依加隻潛水 好似就來帶咗3年
不過 都隨便睇啱 平就買
Seiko 用咗咁多年 換過3次
依加隻潛水 好似就來帶咗3年
不過 都隨便睇啱 平就買

我係呀

我係呀

咁一定係中東版

好多年了
可惜brightz唔出機械錶只係出返電波錶

奉勸各位巴打係依間野買個時特別小心, 提高警覺

仲會有人咁傻去比佢坤?

我係呀

咁一定係中東版

如果啱size擺到入盒個感覺可能都無咁伏,我fd嗰本直頭要屈曲條骨個位夾硬先攝得入盒,真係屌佢老母。

路過揮手

齊嘢,放心

睇到巴打POST好貪心

唔知係咪新手比人伏左

香港已經.....

即係點?即係我隻水貨野冇事,巴打隻"行貨"中伏?

唔知係咪新手比人伏左

香港已經.....

我係土瓜灣入
唉我得咁少野 有冇問題 但張單寫明1年保養
果陣andy仲好耐心咁教我野 又拎埋隻吞又拎大mm黎教我野 原來佢係啲咁既人

香港已經.....

我係土瓜灣入
果陣andy仲好耐心咁教我野 又拎埋隻吞又拎大mm黎教我野 原來佢係啲咁既人

又唔記得放圖

我係土瓜灣入

又唔記得放圖

張標籤係寫sbdc031 有曬日文字咁
想買細mm邊度無伏

唔知係咪新手比人伏左

香港已經.....

香港已經成為"全國"一部分

我係土瓜灣入

又唔記得放圖

到底要講幾多次
隻錶無問題,巴打們話嘅係佢間鋪唔老實無講明係邊個地區版,附件又跟錯晒咁。
保養證唔一定會跟的,我分別起過幾間買都只係得一間有,但張卡係無date到,所以憑單鋪頭做保養係好正常

又唔記得放圖

到底要講幾多次
隻錶無問題,巴打們話嘅係佢間鋪唔老實無講明係邊個地區版,附件又跟錯晒咁。
保養證唔一定會跟的,我分別過幾間買都只係得一間有,但張卡係無date到,所以憑單鋪頭做保養係好正常

正常精工就唔會有假嘢嘅

搞到我覺得買錶好撚恐怖

香討果班高手黎,不過同土瓜灣有咩關係就唔知了

嗰度明顯係揾食嘅人,出post都係免費廣告,包括版主,極力唔想我fd個post 浮頂,版主郁下就話佢犯版規,又唔比開名(話開名係賣廣告) , 再一大班人幫間黑店護航,基本上毫無營養。

巴打呢隻幾錢?

最新款黎 王力宏帶嗰隻
$2990

正呀 佢d廣告款都幾正
見得成工我都去買番隻先

你係大錶行定細舖買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞