精工seiko討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

路過揮手

朋友 我個隻黑藍

金藍怪怪地

金藍實物靚到仆街,唯一一隻有放射面

睇過實物 藍金真係麻麻地
黑金最好睇 之後就黑銀
各花入各眼

金藍無問題但加埋黑圈黑帶就好怪
新買皮帶

搞到我覺得買錶好撚恐怖
連明買明賣都做唔到 你貴d都還好 耍鳩你當你傻仔真係好無癮

香港地買嘢全新都係貼錢買難受
一係好貴, 一係態度西

買賣嘅嘢,講清楚,願者上釣無得怨。但海悅呢間仆街黑店收就收你日版錢,見人唔識就詐詐諦諦賣d百鳥歸巢版/翻新貨,屌你老母一定推撚到你執笠為止。

點樣分 早兩個星期係果度買左
之後先知 唉 諗起都灰

一係好貴, 一係態度西

買賣嘅嘢,講清楚,願者上釣無得怨。但海悅呢間仆街黑店收就收你日版錢,見人唔識就詐詐諦諦賣d百鳥歸巢版/翻新貨,屌你老母一定推撚到你執笠為止。

之後先知 唉 諗起都灰

補番張圖

一係好貴, 一係態度西

之後先知 唉 諗起都灰

補番張圖

有冇保養卡?
咩色說明書? (雖然藍/灰都有得買, 上網見人放幾十本)
牌仔係寫SBDC031 定 SBDC031J ?
有冇500 嘅精工
粗用
好耐冇帶過錶
其實四個字母加三個數字嗰啲款全部都mij,我諗之後有冇j其實都無分別
有無師兄知skx009邊到造? 另外係咪有j字尾or寫左21jewel就係mij?
其實四個字母加三個數字嗰啲款全部都mij,我諗之後有冇j其實都無分別

如果係冇分別, 佢外銷仲點解要加英文字係尾做識別
佢個Y拍係賣sbdx014, D相都係日本套裝
但賣比人個牌仔係sbdx014g, 跟灰色說明書
有何居心, 心照啦

一係好貴, 一係態度西

之後先知 唉 諗起都灰

補番張圖

有冇保養卡?

土瓜灣買就有呢堆野,我唔多識分係咪MIJ,細牌仔剩係寫SBDC031
有無師兄知skx009邊到造? 另外係咪有j字尾or寫左21jewel就係mij?

有J尾日製,錶面有MIJ,呢隻007J

土瓜灣買就有呢堆野,我唔多識分係咪MIJ,細牌仔剩係寫SBDC031

照咁睇巴打隻野係日版黎既, 齊晒野
我個隻sbdx014G就冇咁好彩啦, 可能佢唔貴唔食啦
灰色說明書
冇保養卡
冇雫石工房牌仔
sbdx014g牌仔

如果係冇分別, 佢外銷仲點解要加英文字係尾做識別
佢個Y拍係賣sbdx014, D相都係日本套裝
但賣比人個牌仔係sbdx014g, 跟灰色說明書
有何居心, 心照啦

冷靜少少,我唔係搵交嗌
我幾肯定用料制作係無分別,因為依上到8L級別一定要雫石先會做,但佢係咪海外銷售版先有g尾我真係唔sure,因為上網都無乜人討論依個話題
至於佢啲貨起邊攞就要質問返佢

補番張圖

有冇保養卡?

齊嘢,放心
你地個個都戴靚嘢,我戴呢啲廢J 錶咋

目標係買太陽能同有時區嗰隻錶
或者搵多少少數據,依個係外國嘅官網
http://www.seiko-prospex.com/sea/sbdx014g
佢係用014g
但去返日本個網
http://www.seiko-watch.co.jp/prospex/sea/marinemasterpro/sbdx014
係用返014

所以我相信巴打係無買到假嘢,但係咪二手扮一手,又或者係鬼貨依樣就無從判斷,但從幾位巴打口中都得知土瓜灣行銷手法係有問題

唔該巴打 咁知唔知無j尾既普通版邊到造嫁?

大陸,007好易認,日版會有寫21石,k版只有200m diver
或者搵多少少數據,依個係外國嘅官網
http://www.seiko-prospex.com/sea/sbdx014g
佢係用014g
但去返日本個網
http://www.seiko-watch.co.jp/prospex/sea/marinemasterpro/sbdx014
係用返014

所以我相信巴打係無買到假嘢,但係咪二手扮一手,又或者係鬼貨依樣就無從判斷,但從幾位巴打口中都得知土瓜灣行銷手法係有問題

多謝巴打有心回覆
雖然014G都係正貨, 但佢開比我張單係014

奉勸各位巴打係依間野買個時特別小心, 提高警覺

014推廣員
戴左一年,大約一個月較一次錶,通過一個月快5分鐘內
無投訴

大陸,007好易認,日版會有寫21石,k版只有200m diver

好似係馬來西亞,大陸冇廠

補番張圖

有冇保養卡?

齊嘢,放心

睇到巴打POST好貪心
之前去過海悅睇細mm, 發覺得2隻又對唔齊, 個老細又幾串
於是去左信和買, 見價錢幾岩咁又行貨就..

齊嘢,放心

睇到巴打POST好貪心

恭喜

補番張圖

有冇保養卡?

齊嘢,放心

睇到巴打POST好貪心

張保養卡對過岩機身series no
但本說明書面有張殘體卡仔 "全國售後服務網點"
唔知係咪新手比人伏左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞