精工seiko討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

鄉土d精工post同comment奇奇怪怪
一定叫人去"頭4間y拍", 包括海悗etc

香討果班高手黎,不過同土瓜灣有咩關係就唔知了

嗰度明顯係揾食嘅人,出post都係免費廣告,包括版主,極力唔想我fd個post 浮頂,版主郁下就話佢犯版規,又唔比開名(話開名係賣廣告) , 再一大班人幫間黑店護航,基本上毫無營養。

我都賣下廣告,想學嘢join下facebook個hk diver watch group,個版主咩牌子嘅好潛都會介紹,咁耐都只係幫過一間鋪賣過下廣告,因為嗰次係香港開埠175周年版,係嗰間鋪特登搵人打造一隻,所以無得唔搵嗰間鋪買
相比起其他啲精工group好好多,真係會學到啲嘢
咁多位巴打
如果想改裝隻錶
例如換左個字 或者玻璃
同埋抺油
去邊到整好呢?
過左保養的話

如果有保養 去抺油係唔係唔洗錢呢?
唔該巴打!

巴打有冇人答到呀
大約幾錢到

無啦啦做咩抺油
咁多位巴打
如果想改裝隻錶
例如換左個字 或者玻璃
同埋抺油
去邊到整好呢?
過左保養的話

如果有保養 去抺油係唔係唔洗錢呢?
唔該巴打!

巴打有冇人答到呀
大約幾錢到

有保養, 有問題拎去整唔洗錢(唔包人為損壞)

如果你隻錶冇問題, 無啦啦拎去抹油咪要自費
通常有問題既錶先要去抹油, 無事無幹唔洗抹啦
自動吞抹一次油好似要2、3千蚊
冇咩人買Seiko premier
唔抵買?

巴打有冇人答到呀
大約幾錢到

我果隻細 mm 咁我一星期快兩分鐘到啦
我諗住搵定資料 第時惡化都可以唔洗驚驚青青咁唔知點算嘛

一星期快兩分鐘完全唔使

巴打有冇人答到呀
大約幾錢到

我果隻細 mm 咁我一星期快兩分鐘到啦
我諗住搵定資料 第時惡化都可以唔洗驚驚青青咁唔知點算嘛

一星期兩分鐘都正常啦
香港求其搵間抹油都唔貴
咁有冇巴打知槍街,喺正中國錶右邊一半精工一半g-shock嗰間有冇伏?
睇啱咗隻要下星期先有貨

果間好似新開

嗰間=百寶利16樓,同一個老細的

百寶利仲撚串 叫佢拎隻錶睇下
佢話小心d呀 好貴架

咁除咗串仲有冇伏
同埋百寶利嗰間幾樓?

睇岩呢隻
但上個月先買左細mm

How much

呢隻咩型號

Sne451p1 香港有未?

有啦,實物比圖更肉酸

有啦,實物比圖更肉酸

咁大鑊仲諗住買
想請問有冇師兄知道。石英吞SBBN035 有冇得換藍寶石錶面。係邊度換到呢?謝謝

有啦,實物比圖更肉酸

咁大鑊仲諗住買

http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=719&t=5032372
睇相隻綠好似唔同左咁
BTW , 香港邊到有同幾錢?

岩岩送到

有啦,實物比圖更肉酸

咁大鑊仲諗住買

仆街仲諗住買

有啦,實物比圖更肉酸

咁大鑊仲諗住買

http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=719&t=5032372
睇相隻綠好似唔同左咁

樓上巴打屌得好勁嗰間

有啦,實物比圖更肉酸

咁大鑊仲諗住買

睇相隻綠好似唔同左咁

樓上巴打屌得好勁嗰間

但係都好正喎...

有啦,實物比圖更肉酸

咁大鑊仲諗住買

睇相隻綠好似唔同左咁

樓上巴打屌得好勁嗰間

但係都好正喎...

TW官網NT 15000
上網香港FB見3K有找 , 應該都差不多?
精工$3000左右嘅機械錶推唔推薦?

有冇人知呢隻咩款?
買完之後上官網好似搵唔返嘅

透過GOOGLE搜尋這圖片
http://item.rakuten.co.jp/seiko3s/ssc264p1/

係邊買

點知係咪日版

點知係咪日版

細mm得日製版本,冇乜機會唔係日版,除非你買咗流四
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞