Leica用家揮吓手

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
想問如果而家入部X2是否不智

點解唔入113

咁買二手好定全新水貨好?因為筆直得一萬左右

X Vario好似仲多二手過113

反而想知你一萬筆直點解想入電子奶

因為又窮又想買
自從睇完秘書小姐伊朗啲相,就好想買部X2

全新leica xe (x2) 5700左右
D lux係咪discount 咁濟
Panasonic lx100 3年後都無出successor
啱啱睇翻先知原來興華收咗皮
以後大家啲機點搞?
因為聽過行貨都係照去上海而唔係德國
大家啲菲林機有冇出過事?如果壞咗都係自己寄去德國?

你真係會寄德國整?整一次3000起跳。

菲林都仲可以搵達叔
但係數碼機可以唔寄返去整咩?
3000玩得奶都唔係咩錢啦⋯⋯

講緊digital M

貴少少寄一次返德國,好過貪平果少少但又要冒執手尾風險
有部 CLE 仲走去買部 M6 係咪有 d 多餘
定係應該揀部 digital

M6喇

CLE有A mode但無AE LOCK好唔方便

CLE會死電子嘢,死咗部機就廢
M6有測光但係用機械快門
點睇M6都買得過

冇嘢要補充 all in M6喇
Between, 冇人玩r?

R6.2

R9 and DMR

沉左底,貼下自己老婆先
沉左底,貼下自己老婆先

連動到?
沉左底,貼下自己老婆先

連動到?

Ebay買左個Kipon adaptor,有連動,仲好準
沉左底,貼下自己老婆先

連動到?

alpa好撚正
135皇者 Leica? 不了
沉左底,貼下自己老婆先

連動到?

alpa好撚正

支Macro switar炒到飛天,呢支無乜人理,同Rigid差唔多價,我連埋部Alpa body買,唔使10k 係個adaptor貴d, 千五蚊, 不過有連動就算啦
沉左底,貼下自己老婆先

連動到?

alpa好撚正

各有各特色啦,不過Leica新鏡我就真係不了
沉左底,貼下自己老婆先

連動到?

alpa好撚正

支Macro switar炒到飛天,呢支無乜人理,同Rigid差唔多價,我連埋部Alpa body買,唔使10k 係個adaptor貴d, 千五蚊, 不過有連動就算啦

Macro嗰支真係完美
有macro 又大光圈
沉左底,貼下自己老婆先

連動到?

alpa好撚正

Macro嗰支真係完美
有macro 又大光圈

不過macro果支起碼貴一萬
呢支算係抵玩
有無相睇下
沉左底,貼下自己老婆先

連動到?

alpa好撚正

Macro嗰支真係完美
有macro 又大光圈

呢支算係抵玩
有無相睇下

好多都係影朋友 又好多垃圾相 搵搵先

連動到?

alpa好撚正

Macro嗰支真係完美
有macro 又大光圈

呢支算係抵玩
有無相睇下

好多都係影朋友 又好多垃圾相 搵搵先

搵到了,今年2月京都,凍到仆街
唔記得全開定f/2, 係咁上下, 5000ED scan
想問下Acelifestyle買奶安唔安全?
見佢舖頭幾四四正正,又講賣行貨
重點係見到佢賣行貨M-A都係27k仲平過水貨
想買部全新機入菲林奶坑
因為新手所以想問下意見,驚俾人呃
想問下Acelifestyle買奶安唔安全?
見佢舖頭幾四四正正,又講賣行貨
重點係見到佢賣行貨M-A都係27k仲平過水貨
想買部全新機入菲林奶坑
因為新手所以想問下意見,驚俾人呃

佢夠疆開喺利東街應該都唔死得人,但無幫襯過真係唔知
點睇x1? 同 d lux比邊隻好d
諗住收二手

本身用e-p3 再買呢部是否不智

訂左d lux俾女友同用黎做旅行機
自已有m9 同 fuji x100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞