Leica用家揮吓手

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
28mm 有無咩好推介?
菲林機
用緊枝VM 15/4.5
泛用性比較低,室內幾乎用唔到
之前用開GR1v覺得28mm其實幾好

鍾意28既人就幸福 leica既28都唔算貴 幾千記有 玩35個d次次都儲到嘔血先買到一支

邊支係幾千?
28mm 有無咩好推介?
菲林機
用緊枝VM 15/4.5
泛用性比較低,室內幾乎用唔到
之前用開GR1v覺得28mm其實幾好

鍾意28既人就幸福 leica既28都唔算貴 幾千記有 玩35個d次次都儲到嘔血先買到一支

邊支係幾千?

28mm f2.8v3v4

邊支係幾千?

eBay 尋下寶先

邊支係幾千?

好似都要七八千

eBay 尋下寶先

ebay買配件就會
買機買鏡真係唔敢
話之佢包幾多泡泡紙
機場啲裝卸貨員工都係掟嚟掟去

28mm 2.8 v2 5,6千都有
想利支vm 50/1.1

買啦 又唔係貴

Dcfever冇晒二手

eBay 尋下寶先

ebay買配件就會
買機買鏡真係唔敢
話之佢包幾多泡泡紙
機場啲裝卸貨員工都係掟嚟掟去

target v4
btw 有無巴打用過宮崎光學枝28

用過支50 1.1

target v4

用過支50 1.1

如何?
佢好啲定福果支好啲

target v4

用過支50 1.1

如何?
佢好啲定福果支好啲

福仔好在表現穩定 衰在大同重
宮崎好在輕細 但係一支勁sharp一支鬆到仆街睇彩數 所以佢都整左個環喺後鏡組要你自己擰黎tune
一句講晒就係建議菲林用宮崎 數碼用福仔
附宮崎上ilford100相一張

用過支50 1.1

如何?
佢好啲定福果支好啲

宮崎好在輕細 但係一支勁sharp一支鬆到仆街睇彩數 所以佢都整左個環喺後鏡組要你自己擰黎tune

漏左 宮崎有個唔方便就係郁光圈會郁埋對焦 所以一定要先測光後對焦
ms optical 個支見親都係鬆鬆散散咁
m6 user 表示買唔起m10
所以數碼leica 係垃圾

M3撚 agger

買leica 好大原因係佢啲機械
自己影相影到1999 用咩鏡都冇乜分別
影相新手係咪唔應該買Leica
純粹想第日去旅行影啲靚相返屋企

好撚有錢另計

唔係唔得
只不過要學影相,甚至影靚相都未必一定要買Leica
如果一開波咩都唔識純粹想拎起部機型吓嘅就冇乜所謂

如何?
佢好啲定福果支好啲

漏左 宮崎有個唔方便就係郁光圈會郁埋對焦 所以一定要先測光後對焦

咁都係福1.1算了
搵二手

睇你買咩啦 dlux咪好囉
英文差,有無巴打可以幫幫手教下我send email去德國換ccd

好撚有錢另計

好窮

唔係唔得

我見你地post 果D相好靚

唔係唔得

我見你地post 果D相好靚

靚相唔一定leica 先影到嘅
送技術咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞