Leica用家揮吓手

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
你地有冇玩lfi

What is lfi ?

Leica fotograpie international

如果放左部Q換部m9會唔會好不智
M9個white balance 準唔準?

其實Q咁貴點解唔入二手m9加支平平地鏡玩住先?

二手m9 風險好高
有機會死coating 或者自然裂sensor
攦低係興華起碼等六個月
同埋就算已經換左,聽講最近頭一批換果D 又開始有問題

唔係咁
第一批換的人係換ME個批,個時的CcD已經差唔多尾水
當時leica仲未發現咁大問題
之後大批m9/9p/ME中伏先出事
依家leica仲換緊CCD, 換到2017
我係第一水換+岩岩換完 賺左佢兩水

其實Q咁貴點解唔入二手m9加支平平地鏡玩住先?

二手m9 風險好高
攦低係興華起碼等六個月

唔係咁

應該叫好彩定唔好彩

二手m9 風險好高
攦低係興華起碼等六個月

唔係咁

應該叫好彩定唔好彩

仲用到又唔洗額外比錢一定係好彩
想問下巴打去邊度買X (typ 113)抵d
尋日去過九龍生活
佢地話呢排唔再入leica住
個玻璃櫃d leica都收起晒
有冇巴打放LEICA CM 搵左好耐都冇
Q 1.1

試相 Summicron-m 50mm f2 type 3 + delta 400
參考only 我知我影得柒

今日鳩影

行得幾近喎巴打

今日鳩影

行得幾近喎巴打[/quote]

1.5 米-2米左右啦[/quote]

姐吃的是寂莫
真心覺得m240 b&w靚過彩色

[img][url]https://na.cx/i/859S777.jpg[img][/url]

今日鳩影

行得幾近喎巴打

1.5 米-2米左右啦

姐吃的是寂莫[/quote]
洋妞黎 仲幾靚[/quote]

有無正面

獻醜獻醜
真心覺得m240 b&w靚過彩色

唔知關唔關支鏡事

我專登插左支vm 35.4 sc版用黎影monochrome

福仔正 入門恩物

呢枝都ok!
Summaron 35 幾正咁
睇睇下q變左睇240
睇睇下q變左睇240

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞