Airpods 用家/等候討論區(2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

我都唔肯定呀
初初拎到
我都覺得好撚奇怪,
我都上網見到啲人話換過之後就無問題
但我又唔係幾信

好似有一年保養 到時真係有問題希望有得換

https://discussions.apple.com/thread/7797204?start=0&tstart=0
個個都係咁

未有官方出黎講野

我都唔肯定呀
初初拎到
我都覺得好撚奇怪,
我都上網見到啲人話換過之後就無問題
但我又唔係幾信

好似有一年保養 到時真係有問題希望有得換

https://discussions.apple.com/thread/7797204?start=0&tstart=0
個個都係咁

未有官方出黎講野

其實都正常既,
因為其實佢兩隻airpods都keep 住connect , 等你下次可以即刻用得
所以一定要用電, 佢仲要唔係靜係連你電話, 你所有同一個icloud 既device 都用到, 即連到添
全靠粒w1 chip
如果你唔將兩粒airpods 放入case, 個case 應該唔會用電
唔知會唔會有software update 可以慳電啲
俾我個 case 大家參考下

SE, IOS10.2, 電話冇關藍牙

尋晚一點幾差滿電,除左條線,成個 case 連耳筒在內放係手機側邊,剛剛 check 電量 (即係 12 個鐘 standby),耳筒 100%,叉機 99%
用左2日 好爽

電量完全無問題 訓覺放一晚淨係無1-2%

聽歌同電話暫時未有斷線問題,好清,不過隔音唔好

最爽係揸車,指兩下就打到電話 解決曬安全問題

巴打訓果時係咪都開住藍芽

係,iPhone / Apple Watch 完全無熄過藍芽,AirPod 亦無叉住電
另外,有走電問題既 user,可能係用緊舊 version IOS,可以試下 up 去 10.2

尋晚一點幾差滿電,除左條線,成個 case 連耳筒在內放係手機側邊,剛剛 check 電量 (即係 12 個鐘 standby),耳筒 100%,叉機 99%

我覺得你呢個先正常
我果個有啲唔正常

個個都係咁

未有官方出黎講野

其實都正常既,
因為其實佢兩隻airpods都keep 住connect , 等你下次可以即刻用得
所以一定要用電, 佢仲要唔係靜係連你電話, 你所有同一個icloud 既device 都用到, 即連到添
全靠粒w1 chip
如果你唔將兩粒airpods 放入case, 個case 應該唔會用電

最奇怪係有人訓醒跌1% 有人跌20%
係批次問題定使用習慣有分別

我覺得你呢個先正常
我果個有啲唔正常

Yes
我覺得standby唔應該用咁多電

個個都係咁

未有官方出黎講野

其實都正常既,
全靠粒w1 chip

最奇怪係有人訓醒跌1% 有人跌20%
係批次問題定使用習慣有分別

我都想知,
會唔會關幾多樣product 既問題
好似有ipad,iphone, apple watch, mac
咁會唔會去得快啲
我覺得apple 野啲用電都好奇怪,
明明日日都係咁用,
好似apple watch 咁
竟然可以有一日用得好快
有一日用勁耐
iphone 又係
一時倒水, 一時核電
仲有個smart battery case
明明iphone 待機係用好少電
但用左battery case, 個case 啲電又係去得好快
我覺得apple 野啲用電都好奇怪,
明明日日都係咁用,
好似apple watch 咁
竟然可以有一日用得好快
有一日用勁耐
iphone 又係
一時倒水, 一時核電
仲有個smart battery case
明明iphone 待機係用好少電
但用左battery case, 個case 啲電又係去得好快

我都試過你講果個apple watch 情況

原本用2日(長戴)先要叉一次電

突然有一日就倒水咁,8小時隻watch已經無曬電

之後我關左隻watch背景自動更新,心跳率、電郵果堆

隻watch就正常返曬,核電mode
聽到原來準備出 airpod in ear

改下個外殻又可以cap 多筆 (電路,藍芽咩都唔使改)

Apple 你係得

你上Google Search "AirPods Disconnected iPhone 6s Plus"就會見到好多受害者

上個帖講完無人理

唔好咁啦
仲未普及姐
我都係28到手尋日先發現到

我19號已經發現

上個帖講完無人理

唔好咁啦
仲未普及姐
我都係28到手尋日先發現到

我19號已經發現

咁巴打你點解決個問題?
點解先達仲可以收1700.....
賣1800? 1900? 貴咁多都有人要架咩?

總有班人炒價都買既

巴打幾多樓?

總有班人炒價都買既

淘寶1800人仔都大把人買
剛收貨。
用後感 :超満意
今晚再測試吓用電量

巴打幾多樓?

幾咩多樓

冇機呀
自用呀
冇貨呀
白排呀
心急呀
運送中

本身寫幾時到?

Apple 你係得

咁正?我最想用入耳式
有無來源?

想問下se 連airpods 有無咩問題?會唔會易斷線(聽巴打講搭一轉地鐵旺角、金鐘站先見真章)因我感覺上佢連iphone 7會最好

Apple 你係得

咁正?我最想用入耳式
有無來源?

唔似apple作風
1600 收呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞