[NBA][LIHKG]紐約人2016-2017 賽季討論區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
唉屌最後咁樣輸

熱血追波之後輸
Lee事後講返 因為當時巫師既助理教練同佢企得好近 喺佢身邊大嗌 令到佢以為有球員過緊黎協防 所以唔敢射
睇返replay可以見到個助教直情喺開波之後企過入場 好似有舉埋手添
Lee事後講返 因為當時巫師既助理教練同佢企得好近 喺佢身邊大嗌 令到佢以為有球員過緊黎協防 所以唔敢射
睇返replay可以見到個助教直情喺開波之後企過入場 好似有舉埋手添

係喎屌

係喎屌

嘩屌

係喎屌

嘩屌

呢啲成日都會發生
希望佢地可以打出真正實力
呢排melo都好落力搵返自己定位打架啦

係喎屌

嘩屌

呢啲成日都會發生

真係當無運同輸經驗

嘩屌

呢啲成日都會發生

真係當無運同輸經驗

Yes
近三場算打得幾好了
下場對太陽真係唔輸得

呢啲成日都會發生

真係當無運同輸經驗

Yes
近三場算打得幾好了
下場對太陽真係唔輸得

如果好似前幾年火箭咁殘陣連廿幾勝就好
不過對呢個教練無信心

真係當無運同輸經驗

Yes
近三場算打得幾好了
下場對太陽真係唔輸得

如果好似前幾年火箭咁殘陣連廿幾勝就好
不過對呢個教練無信心

T-Mac
頂住呀各位手足
可能作為fans太重看rose
我都覺得佢防守較差,有無中立Fans 討論下?

睇到有人講
worst defensive PG in NBA, last 15 games..Isaiah had 39, shroeder had 29, Lowry had 16,9 assists , Teague had 19, 9 assists, Payton had 14,14 assists, harden had 53,17 assists, Bledsoe had 31, 8 assists, Westbrook had 27, 15 assists, John wall 29,13 assists...and all of them were guarded by rose.

睇到有人講
worst defensive PG in NBA, last 15 games..Isaiah had 39, shroeder had 29, Lowry had 16,9 assists , Teague had 19, 9 assists, Payton had 14,14 assists, harden had 53,17 assists, Bledsoe had 31, 8 assists, Westbrook had 27, 15 assists, John wall 29,13 assists...and all of them were guarded by rose.

因為見佢 EWA正數 3.5 (上年好似負數)
http://insider.espn.com/nba/hollinger/statistics/_/position/pg/sort/VORPe
Rose5年1億都ok ...1年過2千萬真係要唔過

下年又加人工,可能到時一個普通球員都10M

今年
JR 都12M
Evan Turner 16M

如果Rose今季出席80%以上 (少傷情況下)
20M以上應該都有幾隊出手

而且一定有球隊市場搶無可搶下又高薪搶

20好難
當佢好運平均23分6板6助攻
年齡同佢以前重傷都係重點
過14一年都唔敢簽

瘤仲有noah 呢啲大約廢柴係到
簽個20點簽得落

邊有可能23+6 呀

今年普通都去到 10M-16M ....
Rose 應該都二線掛, 所以下年18-22M 最後簽到真係唔出奇

大前題當然今季出席OK,加去返 17+ 3+ 5+ 左右

20好難
過14一年都唔敢簽

簽個20點簽得落

邊有可能23+6 呀

Rose 應該都二線掛, 所以下年18-22M 最後簽到真係唔出奇

其實重點係睇幾多年約
5年太大風險...

20好難
過14一年都唔敢簽

簽個20點簽得落

邊有可能23+6 呀

其實重點係睇幾多年約
5年太大風險...

都係,球員,都球隊二者自行考慮
下年Rose 29 歲, 對佢黎講可能簽2年約,31歲再博最後大約,可能更好(如果健康......)
如果一黎5年,完約33歲左右,到時可能只得5-10分場左右水平,除時無人要
Rose d防守真係好唔掂

20好難
過14一年都唔敢簽

簽個20點簽得落

邊有可能23+6 呀

其實重點係睇幾多年約
5年太大風險...

都係,球員,都球隊二者自行考慮
下年Rose 29 歲, 對佢黎講可能簽2年約,31歲再博最後大約,可能更好(如果健康......)
如果一黎5年,完約33歲左右,到時可能只得5-10分場左右水平,除時無人要

5年後成老將
暫時唔覺有coach 特質或者坐後備有正面能量影響的球員

睇到有人講

防守係唔好但印象中有d 唔係佢守
之前都已經講過 現時NYK防守最差係1號同5號位

rose jennings noah 接近不設防
我真心好希望隊波可以做好協防

改善到1號位同5號仔瘋狂倒水

Jennings啲防守一時時啦 有時可以好hustle好貼身成隻癲狗咁 有時就...
Nba賽後report: Lee個球被助教干擾應該判T-foul
Nba賽後report: Lee個球被助教干擾應該判T-foul

已成過去

Jennings啲防守一時時啦 有時可以好hustle好貼身成隻癲狗咁 有時就...

太賭博性

已成過去

Wizards assistant coach Sidney Lowe has been fined $5,000. Team fined $15,000, for Lowe standing on the court vs. @knicks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞