[NBA][LIHKG]紐約人2016-2017 賽季討論區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
如果依家胡迪仲係nyk就好喇

幾時會搵番randle上一隊

一日搞唔好防守,情況都係咁上下
啲補防太撚慢
Melo同por仔又成日放空人地三分,搏人地自己炒
今場melo又係抵屌,進攻唔知做乜鳩,比平時仲多單打,手感又唔係好
不過最大問題都係防守個時行行企企,又唔boxout,輸左好多板

如果依家胡迪仲係nyk就好喇

幾時會搵番randle上一隊

啲補防太撚慢
今場melo又係抵屌,進攻唔知做乜鳩,比平時仲多單打,手感又唔係好
不過最大問題都係防守個時行行企企,又唔boxout,輸左好多板

咁攪法季後賽都入唔到
希望今年捱到第二輪啦

成兩三年無睇playoff喇

Po食花生幾好呀

啲補防太撚慢

咁攪法季後賽都入唔到

暫時我覺得3柒頭唔傷既係入到po 既
對手都唔算強

咁攪法季後賽都入唔到

暫時我覺得3柒頭唔傷既係入到po 既
對手都唔算強

東岸整體弱左
ROSE FANS
除左見佢暫時出席比賽率比預期中好外
命中算幾好
目標上到48%命中

ROSE FANS TOO
進攻其實真係收曬貨
防守就仲差幾皮

雖然話REB近年新高,但防守意識真係感覺好差(個人感觀)
可能我每次睇LIVE只專注睇住Rose,見佢大部份防守補位似路人甲咁 有時所謂搶板時,更加明顯,衝入個底又唔跳咁(雖然唔跳或唔搶可能更好拉,一陣跳幾跳又傷就更中伏)

同埋係度見到大都佔左大部份有撐ROSE 多過話佢毒,真係幾感觸
上季係公牛比人講左一季毒
希望今年捱到第二輪啦

Po食花生幾好呀

入唔到都唔出奇 東岸3至8都會咬得好緊
爭一兩場入唔到唔出奇
比你最尾好彩7,8位入 打占屎/西波龍
買定機票都得

依家既心態係睇得一場得一場 下年個陣又會變
希望今年捱到第二輪啦

Po食花生幾好呀

入唔到都唔出奇 東岸3至8都會咬得好緊
爭一兩場入唔到唔出奇
比你最尾好彩7,8位入 打占屎/西波龍
買定機票都得

依家既心態係睇得一場得一場 下年個陣又會變

睇個勢Bos應該好快企穩第3
4-8就好大變數
痴撚線...D哨黑到仆街
同一動作Foul Porzingis唔foul Milsap
唔想做人了
黑哨 睇到加時最後輸好冇癮
習慣敗北
最近冇睇波
究竟係個體系唔適合noah
定係noah廢左好撚多

Noah廢好多。板又唔太點搶到

射波真係....
希望呢排輸到仆街之際

比我瘤全隊反省下 依家咁樣打波可以去到幾遠
希望呢排輸到仆街之際

比我瘤全隊反省下 依家咁樣打波可以去到幾遠

條路咁長...佢地肯反省先算啦。
不過我唔太樂觀,無期望先有驚喜
黑哨
唔想做人了

thomas 繼續低迷
thomas 繼續低迷

呢條友有勁過咩
thomas 繼續低迷

呢條友有勁過咩

上年有一排都係紐約後備中算幾Top果幾個
thomas 繼續低迷

呢條友有勁過咩

上年有一排都係紐約後備中算幾Top果幾個

今季連穩定long 2都提供唔到

防守長期都失位 換佢出黎把撚

依家寧願用歐洲佬 / 假期都唔出佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞