[NBA][LIHKG]紐約人2016-2017 賽季討論區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
好多rumours

今季睇黎都完 將帥不和
Rose今日無去報到
有傳聞話係因為不滿之前第四節被bench

唔係家事?

睇你信唔信

利申 : Rose Fans
雖然 Rose 係打得唔好,但作為昔日MVP ,28歲仔,連續二場第4節都比雪 (話無野都呃你掛 ),還記得季初又係有一場最後1分鍾又係無出場

NYK 可能贏左場波,輸左球員個心
真係同上季劇本一樣
唔應該對呢隊波有希望
唔應該對呢隊波有希望

除左13年有驚喜年年都
真係同上季劇本一樣

年年如是 早已習慣
唔應該對呢隊波有希望

除左13年有驚喜年年都

我就係13年入第二輪開始越黎越鍾意瘤
真係同上季劇本一樣

http://www.dongtw.com/nba/nba-news/20170110/000376921.html

唔知真定假,無論點都好,ROSE 無合理解釋突然消失,點都係佢唔岩先(傳聞家庭),過往不少球員有家庭問題都會預先通知球隊,
但球隊都好識做咁無限期休假比球員平復心情

Derrick Rose無故缺席比賽是昨天NBA的最大新聞,Yahoo體育知名記者「沃神」Adrian Wojnarowski撰文稱,Rose在尼克隊的前途已「撲朔迷離」。

在這場令人尷尬的主場潰敗後,Wojnarowski發文表示,有消息來源告訴他,尼克高層已經開始研究Rose的下一步去向,目前他們對Rose回到球隊以及繼續為這裡打球的慾望都產生了懷疑。

在可見的近段時間內,等待著Rose的肯定是禁賽,而禁賽過後呢?消息來源表示,這次無故缺席比賽肯定會對Rose的續約產生負面影響,今年七月他的合約就將到期,紐約不太可能和他續約。Wojnarowski說,尼克高層對於Rose的缺席「大發雷霆」。

過去九場比賽中,尼克輸掉其中八場,季後賽形勢岌岌可危。而本場比賽前,沒有一個人能聯絡上Rose,連他的密友也不行。Rose根本沒有通知任何人,就這樣消失在了全隊面前。

消息人士透露出了Rose缺席的一個線索:他對於球隊對他的使用方式,以及教頭Jeff Hornacek都很不滿意。在擊敗公鹿隊的比賽中,Hornacek在第四節冷藏了Rose,讓新秀Ron Baker打滿第四節,正是這件事讓Rose徹底爆發。

消息人士還說,Rose在私人場合多次批評過Hornacek,但是更衣室裡的每一個人,包括球隊總經理從來都沒有跟Hornacek提過意見。

本賽季,28歲的Rose場均能拿到17.3分、4.5次助攻和3.9個籃板,休賽期他作為Phil Jackson豪賭的一部分被交易來到了尼克。
好野下年先睇lu
搞啲咁既野呀
我係Rose fans 今次都幫唔落
rose 下場打76人出番
又俾人絕殺
Jeff 係咪傻撚左,最後5分鐘唔上por,之後last 攻先上,乜撚柒安排
Jeff 係咪傻撚左,最後5分鐘唔上por,之後last 攻先上,乜撚柒安排

準備擺爛
執左佢啦
3場勝差鳥
今個月剩返啲賽程仲要咁惡啃
點解Last Play出Por仔。。係企係三分線

出高佬唔一齊搶板反而走出外線。。。戰術既野我真係識條鐵
Rose Fans
前二場覺得佢廢廢地,之後又整單突然消失
諗住
今場又打得似幾好,
最後多clutch , 可惜輸波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞