[NBA][LIHKG]紐約人2016-2017 賽季討論區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
黎緊會嘗試start rose baker kuz melo kp

melo落4號 kp打5

將lee放bench支援jennings

做下改變都好既

當培訓下新人 呢個陣攻得下 但係守就

攻方面應該會輕鬆左 起碼5個都射到3分 Rose drive in個陣無咁多人擋住 但KP set pick無Noah咁好又係另一個問題
同埋Kuz既無球切入意識好強 又有小小自主進攻 希望唔洗球球都係rose 同melo iso
防守就... 我都係出番去先啦

做下改變都好既

攻方面應該會輕鬆左 起碼5個都射到3分 Rose drive in個陣無咁多人擋住 但KP set pick無Noah咁好又係另一個問題
同埋Kuz既無球切入意識好強 又有小小自主進攻 希望唔洗球球都係rose 同melo iso

其實防守係最大問題。
好多時都見到hea守

其實防守係最大問題。
好多時都見到hea守

仲守乜鳩呀
死光槍強項都唔係守
強攻算啦
黎緊會嘗試start rose baker kuz melo kp

melo落4號 kp打5

將lee放bench支援jennings

老老豆豆 我唔知fb/其他地方d人係咪真係有睇足nyk全場

下下都屌melo防守黑洞乜乜乜

melo進攻真係弱左 體能亦都差左 進攻選擇依然間唔中派膠

防守問題 ? 罪不在melo掛

rose noah lance jennings 1/5號位比人攻撚到暈

依家係防守無紀律

街波防守一個守一個 失位唔識補
新陣黎講見到有成果 爭勝心都有

不過呢個陣續航力差 唔可以持續都有人拎到分

一換bench都倒倒地水... 同埋jennings愈打愈唔掂

當初諗住500萬搏一搏 單車變摩托 錯了

rose noah lance jennings 1/5號位比人攻撚到暈

依家係防守無紀律

一講就係MELO 有問題
要佢轉打法
助攻又做過籃底又做過
走又話唔走又貪錢
真係講得無錯架贏係大家輸係佢

依家係防守無紀律

要佢轉打法
助攻又做過籃底又做過
走又話唔走又貪錢

始終印象流係屈機
個個都係印象中呢場melo好似剩係傳過幾次波
印象中melo呢場有n次帶波20秒都唔傳
印象中melo有好多次交失波
印象中melo今場三分無入過

等同kobe永世唔交波 占屎剩係識走步

依家係防守無紀律

要佢轉打法
助攻又做過籃底又做過
走又話唔走又貪錢

始終印象流係屈機
個個都係印象中呢場melo好似剩係傳過幾次波
印象中melo呢場有n次帶波20秒都唔傳
印象中melo有好多次交失波
印象中melo今場三分無入過

等同kobe永世唔交波 占屎剩係識走步

啲人係咁架啦
你打得好就上神位
場波打得差小小就叫人賣走
唔諗下rose noah 呢兩個黑洞
又話打得幾好幾好
人工高到咁仲叫好

教練又唔屌下
明明melo 射絕殺好竟然交比rose剷
同賭仔冇分別
班bench今日打得好好
Melo無手感但rose
Reb 居然大勝 57-33, 我有冇睇眼花
我紐
Reb 居然大勝 57-33, 我有冇睇眼花

老塞啲box out....唔好當真。
Knicks can take a breath, thanks to Derrick Rose, bench and no Noah
Knicks can take a breath, thanks to Derrick Rose, bench and no Noah

有Noah既話今日真係會打得無咁好

終於都贏啦
Rose
Hernangomez勁過noah幾班

Trade撚咗佢啦
貴撚到咁仲要冇用

Willy 啲Post move

Willy 啲Post move

Up n under
之後仲有pump fake左手入樽
Jed thx
我紐
rose
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞