[NBA][LIHKG]紐約人2016-2017 賽季討論區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
有無人講下
今年Rose暫時黎講係咪毒瘤?

上年公牛黎講都多人講佢係毒瘤

肥仔仲毒啦咁

肥仔係毒
不過今年瘤弱啲狀態一個個唔好
肥仔冷感,都仲有KP同Rose
Rose 傷埋,KP一個打到飛天都唔會贏到

melo 一兩場勁之後一兩場手感勁差

肥仔仲毒啦咁

肥仔係毒

所以分分鐘會又連輸幾場

肥仔係毒

所以分分鐘會又連輸幾場

所以三個缺一不可
有無人講下

其實上季Rose 開頭盲咗先廢,all-star break之後反而係佢打得好,同butler carry

而家咪一樣廢
組織差到咁我情願要朗度傳業派波
有無人講下

其實上季Rose 開頭盲咗先廢,all-star break之後反而係佢打得好,同butler carry

而家咪一樣廢

而家咪一樣廢

圍住rose打飛機就得
咩邏輯

Lee如果空檔3分把握得好啲就
Noah... 等佢一兩年操fit啲算啦

Noah都3字頭
內線黎講已經算係老化年齡
當當一個過氣明星級中鋒要求佢拎10個板都有難度
真係唔知可以對佢有咩期望
就好似同A米一樣好快又係大約收皮
Rose又唔轉返做全防同組織型
次次見佢沖入底真係嚇到心都離一離
好心佢唔好再咁打
明知咁打實出事

等佢帶下班後生, O'Quinn(雖然26歲,但見到有進步),Willy, Por仔啲補防意識都好

慶幸係oquinn同willy打得唔差
加上佢地兩個夠後生
琴日個場仲可以睇到Willy都有射程,練到穩定中距真係不得了
所以noah打得差都無咁傷,反而係guard位仲未夠deep,rose傷左就等Gg

而家咪一樣廢

圍住rose打飛機就得
咩邏輯

唔係圍住打飛機, 而係rose真係打得唔差
冇左rose 果幾場推左上jennings上去根本唔掂 (jennings今季係打得好但要係後備出), 連輸幾場, 出返黎就贏返波, 唔敢講全部係rose功勞, 但一定係好大幫助
佢組織係唔算好, D 跳起先傳有時係好撚on9, 但overall黎講drive in, kick out都有威脅, 叫帶動到成隊波, 冇rose drive in 你等睇3分線互傳/melo 鳩post up啦
仲要咁多場clutch time 都交到功課, 都仲要俾你屌 應該要wb, cp3 果D 超級superstar先算合格睇黎
仲要話rondo好D, 真係on撚79
有無人講下

絕對唔係毒啦, 有幾場都係靠佢, 由其是BLOCK Kemba Walker果下

佢D Drive in/ running hook 仲係好有威脅, 由其是MELO/ POR仔都比人MARK死曬就要靠ROSE

而家咪一樣廢

圍住rose打飛機就得
咩邏輯

冇左rose 果幾場推左上jennings上去根本唔掂 (jennings今季係打得好但要係後備出), 連輸幾場, 出返黎就贏返波, 唔敢講全部係rose功勞, 但一定係好大幫助
佢組織係唔算好, D 跳起先傳有時係好撚on9, 但overall黎講drive in, kick out都有威脅, 叫帶動到成隊波, 冇rose drive in 你等睇3分線互傳/melo 鳩post up啦

仲要咁多場clutch time 都交到功課, 都仲要俾你屌 應該要wb, cp3 果D 超級superstar先算合格睇黎

認同, Jennings 都係打後備 lead住D 後備 OR 自己衝好過啦, Bench 無咩邊個有佢D 單打能力.

ROSE 果段好認同, ROSE D DRIVE IN 其實真係好重要.
一黎可以拉空d spacing, 拉空D位比MELO/ LEE.
二黎可以博到Foul

而家咪一樣廢

圍住rose打飛機就得
咩邏輯

認同, Jennings 都係打後備 lead住D 後備 OR 自己衝好過啦, Bench 無咩邊個有佢D 單打能力.

ROSE 果段好認同, ROSE D DRIVE IN 其實真係好重要.
一黎可以拉空d spacing, 拉空D位比MELO/ LEE.
二黎可以博到Foul

Without rose, 1W4L
有咩理由唔圍住rose打飛機
如果正選係rondo+noah我真係唔敢想像

而家咪一樣廢

圍住rose打飛機就得
咩邏輯

二黎可以博到Foul

1個noah我都唔想睇了

而家咪一樣廢

圍住rose打飛機就得
咩邏輯

二黎可以博到Foul

係rose fans 睇到都有所安慰
之前又報導分析話rose 拎多過15分定咩就會輸波定律
諗住唔係毒到咁掛

見到Bulls 今季走左毒rose 都係柒下柒下真係笑
剩係見到rose黎左nyk之後

melo無上年咁頹廢 而且有番笑容 關鍵時候都好有火

比多半季佢地 可以發展成gay友
15兩個picks都pick得好好呀,Por+willy
原來willy份約去到2020,1m一年
Kuz都有兩年,18年好似仲係rfa

係rose fans 睇到都有所安慰
之前又報導分析話rose 拎多過15分定咩就會輸波定律
諗住唔係毒到咁掛

見到Bulls 今季走左毒rose 都係柒下柒下真係笑

拎過15分就輸波應該只係頭幾次既事
印象中果幾次係因為成隊都唔入,所以rose 決定自己射多d , 先形成高分輸波
開季果陣rose 唔係成日都出手,佢都唔想攞住個波太多
15兩個picks都pick得好好呀,Por+willy
原來willy份約去到2020,1m一年
Kuz都有兩年,18年好似仲係rfa

點睇聖誕又要對老塞
點睇聖誕又要對老塞

俾人炒
點睇聖誕又要對老塞

俾人炒

我都覺得俾人炒
點睇聖誕又要對老塞

俾人炒

我都覺得俾人炒

大膽預測Isaiah thomas大戰應該爆seed 40+

俾人炒

我都覺得俾人炒

大膽預測Isaiah thomas大戰應該爆seed 40+

我覺得係ny會被thomas同Horford既pick and pop屈

我都覺得俾人炒

我覺得係ny會被thomas同Horford既pick and pop屈

劇本:melo 比人守到三成命中率都無
Por仔就住就住打
靠Rose 頂到輸20分左右
今晚我地係頭場

全球觀眾一齊睇老塞教NYK班玻璃人打波
聖誕大賽自從10年a米+肥頓爆冷嬴左公牛之後咁多年都無嬴過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞