[NBA][LIHKG]紐約人2016-2017 賽季討論區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
今場D.ROSE好好J

Melo仲好J呀
今場D.ROSE好好J

Melo仲好J呀

差d搞到輸波
屌你死肥仔成日浪射
今場D.ROSE好好J

Melo仲好J呀

差d搞到輸波

唔睇offense就ok
屌你死肥仔成日浪射

仲有佢d shot selection都幾差,
明明Lead緊, 仲要打快射急停3分
打左咁多年都控制唔到節奏..
排緊第十但淨勝分仲係負數
而且啲team stats仲係無咩特出
尤其Def rtg:26th of 30
屌你死肥仔成日浪射

同埋佢一call完波就好少傳番出去 跟住就自己ISO 拎完波hold幾秒之後就夠鐘就格硬射
屌你死肥仔成日浪射

同埋佢一call完波就好少傳番出去 跟住就自己ISO 拎完波hold幾秒之後就夠鐘就格硬射

Melo呢兩季都傳多左架喇
唔係今日點拎7asts
同埋呢個一向係佢打法,好難要佢完全改變
但我覺得已經改善左好多
起馬見佢一比人double team就即刻搵人傳
成功率算幾高啦
屌你死肥仔成日浪射

我覺得佢自己攪都唔係問題, 但冇手感就好心鏟多D博下foul啦
(雖然D球証成日都針對佢比人打都唔吹)

我覺得佢自己攪都唔係問題, 但冇手感就好心鏟多D博下foul啦

佢係無明星雞呢樣野

佢係無明星雞呢樣野

rose黎到nyk之後同melo待遇一樣
今季crunch time有rose同melo真係j撚死
其實應該出多啲Mxxxxxxx 起碼有三分 thomas又唔知想點咁
排緊第十但淨勝分仲係負數
而且啲team stats仲係無咩特出
尤其Def rtg:26th of 30

之後插水式下跌既先兆
其實應該出多啲Mxxxxxxx 起碼有三分 thomas又唔知想點咁

我都想kuz出多D但thomas傷完出返黎係打得好左
其實肥仔係慢定係點 見佢防都好似唔係咁好咁 同埋por+melo+thomas 一齊出好似倒水咁 應該出多啲oqueen 起碼真係會防守

我都想出多啲
其實肥仔係慢定係點 見佢防都好似唔係咁好咁 同埋por+melo+thomas 一齊出好似倒水咁 應該出多啲oqueen 起碼真係會防守

冇check stat 但por 打5號應該係nyk 防守最好既陣
rose lee holiday melo por

我都想出多啲

今年個bench 真係好左好多
jennings holiday thomas kuz willy oquinn
係攻力可能冇咁穩定
其餘仲有ndour baker sasha plumlee 都叫可以頂兩野
唔稱得上係好好既bench , 但同上年比真係好好多

我都想出多啲

jennings holiday thomas kuz willy oquinn
係攻力可能冇咁穩定
其餘仲有ndour baker sasha plumlee 都叫可以頂兩野

諗番起上季oquinn個表現真係送都無人要

我都想出多啲[img]assets/faces/lomoji/19.png[/img]

係攻力可能冇咁穩定

其實上年bench人腳係唔齊,但勝在出到黎係有心打波
Galloway, Thomas, Derrick Williams波底未算top但全部都肯打肯守

今年傳承到呢種積極風氣,撇開offseason trade,其實nyk上年tank都算係成功
究竟肥仔幾時先可以贏到占士 以前就大家互爆 而家就

我都想出多啲

係攻力可能冇咁穩定

諗番起上季oquinn個表現真係送都無人要

我都想出多啲[img]assets/faces/lomoji/19.png[/img]

係攻力可能冇咁穩定

其實上年bench人腳係唔齊,但勝在出到黎係有心打波
Galloway, Thomas, Derrick Williams波底未算top但全部都肯打肯守

今年傳承到呢種積極風氣,撇開offseason trade,其實nyk上年tank都算係成功

上年係廢,冇得揀唔tank
上年pick 都冇,唔覺得有咩成功
係叫做打起左por 仔同某d 後備,叫做有少少曙光?但overall 一定唔會叫成功
offseason 就真係好好,除左noah 份約之外冇咩可以挑剔
係咁有限cap space 下,nyk 仲可以執到個bench 咁樣真係好唔錯
jennings willy kuz 又平又抵屌,仲可以平續到thomas
trade 到rose 本身已經ok,點知holiday 今季仲要打得咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞