中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
用下腦先講野好唔好?

台灣係成個二戰 冷戰成果之一
咁你話台灣價值大唔大?
攻台唔同越戰
之所以拖到咁耐都係因為陸地相連, 而且越戰形勢復雜
越共滲透南越成功, 南越仲要對民間失去控制

但台灣同南越完全唔同
隔左個海唔在講
最少, 人地都係個民主國家, 民選政府唔會咁易對民間失去控制
而且共產黨對台灣既滲透遠遠不及越共果種成積
English 上台後不斷清算藍營黑色資金鏈, 同時都會清洗埋紅色資金鏈

係咁既背景下, 如果支那想好似越戰咁攻台, 拖長時間
支那付出既成本會遠超你所想像

俄羅斯始終係老牌帝國 , 賣天然資源都夠食
伊朗玩極係中東到都有人支持, 而且有支那輸血
北韓就有個體量大10倍以上既國家為佢輸血

支那一唔係老牌帝國
二再唔會有國家為支那輸血
咁你覺得係咪不足為懼?
有班弱智成日話台灣好易打,印度都只係扔石仔,緬甸幾年前內亂成日有炮彈炸上去雲南民居,解放軍炮都冇還過一次啊,只係一味靠口交部,試問台灣點打?
收買花旗國主帥不干預
策反國軍高層斬首蔡英文
複製克里米亞式公投併入China

台灣冇核彈算係最易食
磨返佢十年八年
等到美國國內反戰聲音高漲美國自然退場
越戰咪又係咁贏
唔係咁天真以為會犧牲美國大兵黎保台灣嘛

經濟戰貿易戰更加不足為懼
北韓俄羅斯伊朗一樣畀美國制裁
咪一樣穩如泰山
當年一窮二白都唔驚你
更何況依家
攻台唔同越戰
之所以拖到咁耐都係因為陸地相連, 而且越戰形勢復雜
越共滲透南越成功, 南越仲要對民間失去控制

但台灣同南越完全唔同
隔左個海唔在講
最少, 人地都係個民主國家, 民選政府唔會咁易對民間失去控制
而且共產黨對台灣既滲透遠遠不及越共果種成積
English 上台後不斷清算藍營黑色資金鏈, 同時都會清洗埋紅色資金鏈

係咁既背景下, 如果支那想好似越戰咁攻台, 拖長時間
支那付出既成本會遠超你所想像

俄羅斯始終係老牌帝國 , 賣天然資源都夠食
伊朗玩極係中東到都有人支持, 而且有支那輸血
北韓就有個體量大10倍以上既國家為佢輸血

支那一唔係老牌帝國
二再唔會有國家為支那輸血
咁你覺得係咪不足為懼?

支那本身啲貿易順差好多都係靠美國啲生意,而家又缺外匯,走資嚴重班二五仔私企仲要出去做併購,雖然打貿易戰對支那同美國都傷,但係支共前廿年都係用經濟穩定民心,無咗呢招唔通真係再高壓啲咩,壓得幾耐
隨時可以越
勒你老母

希特拉
好快沈低
又唔見左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞