中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
而家已經開始左WW3了

台仔弱得黎人又少
啲軍備又舊
我認為就算中國真係開戰, 都會搵求其一個 南亞國家仔試下先, 例如菲律賓, 緬甸

台灣其實真係太高難度
侵侵呢種唯利是圖嘅商人計完條數都應該唔會開戰
我係維尼我就揾肥仔金黎開波
有班弱智成日話台灣好易打,印度都只係扔石仔,緬甸幾年前內亂成日有炮彈炸上去雲南民居,解放軍炮都冇還過一次啊,只係一味靠口交部,試問台灣點打?
你都on99 美國唔會唔保台灣

一開戰就可以收老解皮

你諗下石油儲備各樣野 中共點磨返十年八年

美軍只要唔打佢本土 淨係禁運 封佢海空交通

就係因為依家唔係一窮二白先更加驚
哇 你咁講實係啦

以前obama比維尼撚狗咁撚 你就話佢油鹽不進

你同trump好熟? 你知佢實比人收買到? trump唔識野唔代表佢手下唔識野

凡呢啲咁重要o既略決定 美軍內部一定有定一套方案

trump對住习习就好好面口 其實講一套做一套

逼台灣棄核=唔反共? 咩道理 萬一台灣有核 好似肥仔金咁亂黎點算?

美國要保台灣根本唔洗開幾條戰線

北泡有南泡同日本頂 伊朗有沙特對付

俄係遠東地區又唔係主力

美軍唔去呢啲國家本土作戰 呢啲國家點打到美軍
選到希拉里重死
當日有智囊叫中國用手持美國國債換台灣,而呢條八婆表示呢個見議係可以考慮
收買花旗國主帥不干預
你真係搞撚笑 究竟點收買一個 想支那"一直又窮又廢" 既國家
你估美帝真係想同你平起平坐咩
比個機會你發圍 傻鳩

美帝個仆街 救到台灣 台灣發極圍都唔會威脅美帝
相反如果放水比支那 支那個心雄起上黎 都幾撚麻煩
當然支那雄撚極 都唔會夠美帝打
但係東南亞 本身一堆 比較接近 親歐美既國家
自自然然覺得依個大佬信唔過立即轉去親支那
反撚正都係被賣 不如自己行去奶袋底/自行發圍算啦
歐美係東南亞食風啊?
歐美一直都當東南亞啊廉價工廠 同幾撚多利益

再講斬首蔡英文
除非你斬撚完 立即空降番一百幾十萬 士兵落去
唔係台灣國內 憎支那情緒愈高 都難收得番
再講台灣唔係獨裁一個人話哂事
人地個立法院 行政院 真係work架 傻鳩
你估支那個個 沒有 沒有 沒有 沒有 既人大 痴撚線

再講磨返佢十年八年
仆你個街 你係唔係痴撚線啊
分分鍾 屎大大生癌死撚左啦
仲有支那經濟有可以支撐 一場打十年八年 既戰場?
我都未撚計 你打撚左咁鳩耐 然後支那國內 開始覺得屎大大 唔撚掂
之後內亂 到時真係內憂外患 支那死撚仲撚快
仲講越戰
依加美帝洗撚派好多大兵 你睇打ISIS D飛彈 同戰機 幾撚多
燒下D倉底貨都不知幾撚開心

經濟戰貿易戰更加不足為懼?
北泡靠支那先仲生存到
俄仔先係美帝對手 叫有得比下
支那? 咁撚睇得起支那啊你
一窮二白 一定唔撚驚啦 因為無野輸
依加支那叫做表面身光頸靚 輸得起咩
輸得起 班有錢佬洗撚走資咩
一輸支共真係立即解體啊
俄羅斯一定做鳩支那先就真
樓下咁撚近 做乜撚野要過海打鳩老美
"付出咁大代價保住台灣根本唔值
收返台灣一可突破美國圍堵"
前句就講撚到台灣根本無撚用
後個句就話 收返台灣 可突破 美國圍堵
咁究竟台灣係有用定無用?
盤旗終於捉完
國不可一日無君呀!!!!!
正啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞