中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
共產黨: 以和為貴
過到台灣海峽當你贏
當年溫影帝都經常出鏡,現在李克強連茄里菲都無得做
這支靈籤凶險很多,第一是妄想,第二是不聽忠言,一意孤行,第三是失敗,第四是蒙羞,宜多加避凶。此靈籤凶險之極,求得此簽者,凶多而吉少。
嗰成本同風險好大
贏你要安置難民
輸沿海城市有機會受牽連
仲有國際關係? 用咩藉口出兵
我唔係咁睇. 解放台灣, 其實只係換政府,換省長, 唔會有難民存在. 只要保證馬照跑, 舞照跳,真係殺到來, 台灣人都唔會反抗. 問題係點去保證.
不惜一切開戰?睇怕唔會
打台灣等同惹美國,唔會咁on9 最少短期內唔會
嗰成本同風險好大
贏你要安置難民
輸沿海城市有機會受牽連
我唔係咁睇. 解放台灣, 其實只係換政府,換省長, 唔會有難民存在. 只要保證馬照跑, 舞照跳,真係殺到來, 台灣人都唔會反抗. 問題係點去保證.

你肯定
太陽花學運點黎?
其實習總 最多去南方 霸多幾個島仔, 拎下威 就算

根本無可能出兵攻打一個主權國家
淨係打個lol都俾台仔屌到化 港共前大陸人後咁屌柒啲香港人
睇下班台灣廢老廢中開議會打曬大交
和平解放真係難啲
要打仗就一定兩邊都傷
原來維尼盤棋真係好大
Lm
近十年既運點/暴亂, 都係失敗同不了了之. 最勁既加泰隆尼亞運動, 而家咪又係咁.
台灣又有d唔同。始終係實質獨立。不過好多人等住賣台
睇大陸d 財經論壇
反應好大 偏向負面
仲有d 驚股災果隻

會唔會穩唔到人心
走資開始 ?
睇大陸d 財經論壇
反應好大 偏向負面
仲有d 驚股災果隻

會唔會穩唔到人心
走資開始 ?

走資一路都有
有冇 link 睇睇??

想睇下大陸人有咩睇法
不惜一切開戰?睇怕唔會
打台灣等同惹美國,唔會咁on9 最少短期內唔會
嗰成本同風險好大
贏你要安置難民
輸沿海城市有機會受牽連

你肯定
太陽花學運點黎?
近十年既運點/暴亂, 都係失敗同不了了之. 最勁既加泰隆尼亞運動, 而家咪又係咁.

侵略同社運好唔同喎,台灣政府本身已經有實然主權係到
共朝
唔好低估打台灣既可能性,尤其當習既權力或者局面愈難行落去果陣。
有中國既朋友講過,中共好重視歷史定位呢樣嘢,香港人或者台灣人如果仲用返我哋正常既思維去推測,好易失算。
再者,打唔贏亦會對台灣造成好大傷害,而家最關鍵係美國會唔會對台灣作出一d更實際既保護承諾,而唔係單純用外交姿態去重提台灣關係法。
侵侵呢條友
終於直入中路喇
出兵本身就係要有勝算先出
問題係XDD都知現代打仗成本係貴撚到飛起
不過而家玩經濟睇下落到幾多成功夫
同埋台灣點樣突破制爪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞