中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
唔關好唔好大喜功事
而係要將國內經濟問題呢樣野轉移視線
同埋要提升個人國內威望
老共不嬲由始至終都係行帝制
只不過個皇帝未必係枱面上嗰個
有啲表面上個名係,但實質只係紙板同用嚟背負臭名
有啲退咗落嚟,跟住搵條靚座,實則仲係話事嗰個
其實有乜嘢咁發現新大陸呢?
換人不換黨 換黨不換制 換制不換民 換民不換種
美國依家開始出招
FBI岩岩公開出聲拍指責支那

希望唔好太遲
13億支那人 起碼有12億 都係罪人
習帝
仲勁過俄羅斯,普京都話要做兩屆就揾件𡃁仔頂一屆
習大帝直接一統千秋
人走茶涼
毛 鄧後人都有可畀搞
點解唔去到盡登基
在任做到死不是夢
歷史不斷重演
點解咁多正評 連仔以為習做落去中共就收皮?
毛其實已登左基 只係以蘇式共黨既形式
去到收尾個幾年佢下面班人覺得真係搞唔掂 開始收拾殘局
同埋有周恩來 老鄧 依啲真係打個仗既老左派係度 仲有意志守得住江山

老鄧就一半半
一半殺曬64班學保住個政黨
另一半又明白老共條路行唔到落去
所以搞隔代委任 每個派系做10年 然後又玩改革開放
但佢自己係老江上位之後去南巡 其實都係干政

上面有巴打引述過 共黨最大特色
係鬥爭變左核心 老人一日唔死 一日都係係干政
但相反就因為個個都想辦法掌權 最後會搵個平衡點 令中共可以玩到落去
當年胡溫聯手助習上位 而唔係俾薄熙來延續江系 背後都係咁既想法

依家習大破壞曬所有平衡同系統
有能力既俾佢洗走曬 習家軍全部都係蛋散 王岐山都七十幾
佢自己玩多廿年 之後共黨政黨仲會唔會玩到落去?
睇史太林 勃日列夫死後既蘇共就知
臭閪支那賤種同支那共匪本身就係絕配
唔係佢咪得 ,有錯都係下一任既錯
中國人終於可以跪下來了
共朝太祖
終於行番封建體制
講真,佢係咁清算其他派別嘅人,但問題係佢無可能清算晒。

轉終身制之後,真係好睇佢點get rid of 其他人對佢嘅不利行動
佢想做普京,但普京未必想多個強人係附近
蘇聯以前知道騎唔住毛澤東後都即刻反面
俄國只會更加警惕中國
同時美國都會加強圍堵
上面話中國可以靠經濟侵略
點解成日當人地係傻
連巴基斯坦都識得防佢,歐美會唔識?

習種想做皇帝唔難,但都只能夠做土皇帝,想挑戰真正霸主美國仲差好遠
如果唔係彭德懷唔醒
冇送老毛個仔去死
一早安寢無憂,點會畀改革派上位
香港班保皇黨係佢個派系既咩?
而家其他派系好撚驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞