中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
國民黨同民進黨反攻大陸,解放中國
造就一個中國
毛澤東都搵左華國鋒做繼任啦
不同意的請舉手
尾友 尾友 尾友 尾友 尾友
痴撚咗線
雜帝 文成武德、仁義英明聖教主。雜帝中興聖教,澤被蒼生,千秋萬載,一統江湖。
分分鐘變第二個袁世凱,佢點睇都冇老毛老鄧個種威望
習帝無太子喎 無後做乜鬼皇帝

無仔不過有女明澤
林鄭係女人都做特首
蔡英文係女人又做總統
默克爾做10幾年德國總理
刁大唔係想稱帝而上位
而係要保住佢自己同佢班刁家軍而稱帝
佢頭5年唔刪除老江舊部 佢就會變另一個胡溫
俾下一班人上位 又怕出現另一班江派 孫政才胡春華就係例子
佢唔民主化 唔想開放權力 最後唯有揀比普京更極端既威權方式

端岩岩出左篇野 值得睇下:

專訪裴敏欣:習近平終結了「後天安門秩序」,然後呢?
https://theinitium.com/article/20170720-mainland-Minxin-Pei/?code=IjIwMTcwNzIwLW1haW5sYW5kLU1pbnhpbi1QZWki:1ept4y:i7F0gJTPACRGvYlh4lRY0Q4q1aM

中國的專制是後極權體制,不是威權體制,前者比後者對政黨、經濟、國家機器和社會的控制要嚴密得多。中國已經錯過了從後極權向威權轉型的改革時機。以世界經驗來看,後極權國家的轉型幾乎都是以革命告終。
個時玩股市溶斷失敗之後真係收晒皮
如果真係改到會唔會好大獲
習太宗 大習帝國

年號開元
習帝的獨生女有boyfriend 未?
巴打係咪想做駙馬爺
G持
2018年仲可以見到習包子登基真是好幸福
見證一個時代
千古一帝習近平
識消滅異己 已經夠啦

邊個反對, 馬上消滅佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞