中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
習帝
唔知當年波蘭人係咪都笑住咁講德國佬一戰比人打到一仆一碌,話英軍一黎德國就要收皮呢
薩達姆本身仆街咗咁耐一早冇晒威望
睇定先啦,強囯亂,未必有機會理香港,況且反正已成定局,咪睇吓佢可以坐幾耐囉!
所以我先話 習總同 薩達姆一樣

都係玩 民族主義, 個人獨裁
以為自己是軍事強國, 公然向美國挑戰, 結果............
好波啊,最怕佢正常
而家愈痴線愈好
最主要係佢搞江派啲人
佢一落台好可能俾人清算
冇得佢唔做
D人話佢想打台灣
不惜一切開戰?睇怕唔會
若果真係俾維尼稱到帝,個人一定心雄,到佢一有動作,例如尖閣列島,台灣或者南海,你夠人打就話成就豐功偉業啫,萬一唔夠打就好笑啦!
無錯 刁大唔係為稱帝而上位
而因為上到依家依個位 佢唔稱帝就會俾人清算
一個強勢既統治者乩然要揸實權力去自保
乜程度暗示左中共既內鬥已經無法再穩定 姐係已經無得救
所以我先話 習總同 薩達姆一樣

都係玩 民族主義, 個人獨裁
以為自己是軍事強國, 公然向美國挑戰, 結果............
一開始信口開河,中國夢,復興偉大中華民族 收唔返啦,唯有掉哪媽頂硬上
最主要係佢搞江派啲人
佢一落台好可能俾人清算
冇得佢唔做
無錯 刁大唔係為稱帝而上位
而因為上到依家依個位 佢唔稱帝就會俾人清算
一個強勢既統治者竟然要揸實權力去自保
某程度暗示左中共既內鬥已經無法再穩定 姐係已經無得救

大陸人d抽水圖好好笑
習大帝要來啦
都係果句 打仗勞民傷財 國際反對聲音又大
台灣又唔係咩高生產力既地區 打黎其實無意思
有用既美國南韓一早打左北韓 解放軍佔中果陣一早出左兵
中共要既唔係戰爭 係穩定 同埋有錢賺

依家只係蔡英文上位 唔開口承認92共識 令中共係咁出口術
由馬英九時代開始 中國只係想好似對香港咁 食埋台灣剩低既經濟產能
刁大之後應該都會從經濟著手
佢唔撚打用錢同台灣玩經濟,外交封鎖 時間就耐d過多幾十年收返唔難 依家都睇到哂台灣弧立到一個點 仲要成班KMT25仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞