中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
有冇人可以答下我點解咁多正評
雜種威望做唔到依樣野
應該是符堅下場
而家出得應該都已經係掃除晒障礙啦
表面似,老毛老鄧有軍功有大批部下掌軍權
佢冇,今天效忠,明天變節的人很多
你知唔知佢軍隊落左幾大功夫
徐才厚搞掂左,下底將領瘋狂拉
全國軍隊重新分區,將領要n次表示誓死效忠
而家基本上係冇人擋到佢了

應該咁講
有能力作反既
基本上都收哂皮
但講忠誠點都差
覺得會會推向支共仆街
你見中常委咁嘅陣容都估到雜總想繼續做
直頭係預計之中
其實習總上台之後大陸都好多明顯既古靈精怪野

果種個人崇拜同民族主義 鄧溫胡都未出現過
毛咪有
諷刺既係習成長時期係深受老毛所害
但佢心底入面咁鐘意老毛個套

佢唔係鐘意毛果套
而係只有毛果套先可以保護到佢
最少等廿年
國號改咩好 ?中華帝國?
中華帝國,亦稱洪憲帝制,是指1915年12月12日至1916年3月23日間,時任中華民國大總統袁世凱在多重因素影響下,預備成立的一個君主立憲制政權名稱。原定年號洪憲,首都北京。但各方勢力包括蔡鍔起義以及大日本帝國支持的中華革命黨和宗社黨武裝對抗[1],使中華帝國還未對外正式宣布成立、袁世凱正式登基83天便以失敗收場,期間對外仍使用中華民國國號。
"移民"二字喺百度搜尋急升
不如行返帝制啦咁
中國政治奇特之處
係歷朝歷代行左到一半 如果有強人出黎集權 都會有5-15年興盛期
但之後就會極速收皮 就算唔收皮 之後個政權都會一厥不振

個人覺得中國50,60後真愛國果班係最慘
佢地如果信中共係改革開放 就咁俾人撚左半世人
我地依班80,90,00後 反而真係鬥長命仲有希望
伊拉克 機會大d
50,60果班應該激到入棺材lol
問題佢地心知再無可能經濟收賣台灣

放出去既錢只會一去無回頭
習帝無太子喎 無後做乜鬼皇帝
搵自己友繼任咪得
自己友點會有自己咁可靠
禪讓

雜種果然係賢能

退位讓賢
問題係勝算呢樣嘢大家都係各自各吹,台灣俾人滲透咗幾多,大家都要等到真係打仗果陣先知道。
北方一直都有流傳話刁大想用唔同既手法嚟去洗理低端人口,所以暫時唔太傾向用常理去估計往後發生乜事。
蘇聯啦
應該有生之年都見唔到民主了
哇,想死都唔使咁呀
你既意思係

美國全面征服中國
然後係中國扶植一個 親美政府 執政??
你知唔知大陸愈後生愈愛國 古代中國根本冇愛國呢樣野
新時代來臨啦
呢班 廢老 多數都係無腦

只要下一次中共造左架 國產航母 出來
呢班廢老又會話:「我以為習總做皇帝, 中國會更差..........點知原來習總做皇帝之後, 中國更強大, 好野」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞