中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
呢方面香港人的確好「中國人」
微博第一浸既反應都係「台灣涼了」
要登基,就要做一件連毛鄧都做唔到既事,咁先可以名正言順登大位
台灣人普遍唔太信,覺得習唔會同美國作對
大陸人同台灣人講返,話中共呢邊對歷史定位睇得好重
習有誘因會做,美國亦會誤判
p.s.呢班我講緊嘅大陸人都好開明嗰班嚟
手多起一起咗你底
放心 善意的
巴打都覺得似係想郁手?
走資變美元
支那係禁菜刀令
先唔講係咪真係要皇帝呢個虛銜,歷史上統一中國全境既人十隻手指數得哂,比著我係習總我都想做
大6佬近依十幾年做緊順民
胡溫成功令佢地「我討厭政治」之餘有飯開
好彩果啲仲能夠去全世界鳩嗚做土豪
某程度上中常委1輪替對佢地黎講係好事 起碼夠穩定
上面果班互鬥 甚至好似老江咁貪貪地 佢地民間仲有錢洗下

依家刁大要稱帝 做足20年 依樣野又要管 果樣又要管
分分鐘仲要收緊地方經濟 長遠計第日有人爭位又內亂
有啲意識流
依家啲共匪話要港人參軍
其實我某程度係同意
如果習總要打台灣,假設佢draw100萬踩平佢
抽調兵力應該抽中埋依家喺香港嗰啲
如果港人服兵役又守埋香港嘅話
牙蓋幾有料 識咁多野
用你個屎忽腦諗下港人同支那佬個比例先
你反?軍營都未走出就俾人捉左啦
港人參軍要打仗一定推晒你地去先
香港人=外人
早在清代施琅攻佔台灣之後,清朝就已經係「為防台而治台」,故意唔起防禦工事而玩「植竹為城」,仲特意從大陸派兵輪換駐防,是為班兵制度,打死都唔肯用台人守台。你今時今日要習總用港人守港,難啲喎⋯⋯
有啲意識流
依家啲共匪話要港人參軍
其實我某程度係同意
如果習總要打台灣,假設佢draw100萬踩平佢
抽調兵力應該抽中埋依家喺香港嗰啲
如果港人服兵役又守埋香港嘅話
用你個屎忽腦諗下港人同支那佬個比例先
你反?軍營都未走出就俾人捉左啦
港人參軍要打仗一定推晒你地去先
香港人=外人

睇廣東省都知啦
邊有可能自己人守自己地
你做官都冇得返家鄉做啦
一地係推你去外地
痴9線
班黨員為左刷鞋可以去到幾盡
班大陸人真係用ep3黎抽水

習帝君臨
唔覺得死磨爛磨有咩 你估打內戰咩
反而速戰速決 唔好比人有話柄 援軍 先最實際
至於收到台灣 要點先可以好好咁統治 又係另一樣野啦

台灣咁ON鳩都好
你估台灣真係好似香港咁撚ON鳩咩
打撚到埋黎 家爺仔乸拎出去賣撚哂 扮無事政治唔關我事 訓覺咩
你睇下KMT 輸到仆街就知道 同香港唔同 係唔係咁撚易聽鳩哂你話先

再者 連台灣都輸鳩埋
東南亞真係會再人親歐美?
第一島鏈都斷撚埋
望撚住台灣比人收鳩皮
仲有人信歐美?
我當唔撚打第三次世界大戰

我當大家講利益
到時歐美利益一定會受損 佢地會咁撚順灘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞