中共中央建議廢除憲法國家主席最多連任兩屆制度

708 回覆
600 Like 18 Dislike
有錢有技能最好移民
越遠越好, 三戰好難避免
1. 台灣防空軍事密度緊次於以色列,只係計防空飛機>4000支,反艦防空導彈超過1萬支,仲未計其他類型制空導彈
2. 台灣海峽風浪唔細,要登陸唔係話你想登就登到
迪士尼(中國)真玩命
之前台軍估算兩星期都未必頂到喎
最弊就係隨時間中國軍力發展快過台灣, 會大幅減少差距
其實係睇美帝肯唔肯保台灣
靠台軍自己一早知死硬
幾日前有新聞話還原故宮D辦公室,登基已準備完成
佢制空飛彈既量頂至少兩個禮拜
再講,過到台灣海峽就算(冬北季風都吹撚死你,仲未計黑潮洋流)
我好懷疑支那軍既登陸能力
美帝想失守太平洋島鏈既咪放走台灣
揀非風季咪得
咁撚近問題不大
而家坐木伐咩
anyway台灣最尾一定係簡焦土
過到台灣海峽先講
大陸起緊兩棲突擊艦 連登仔係咪咁撚無知
自從習帝上台後 大力發展海空力量 削減陸軍
拋棄大陸軍主義 好明顯就唔再韜光養晦
同埋之前有巴打話有國民黨軍佬俾中共收編咗?
仲有中共要打一定會用銀彈收買侵侵
侵侵為錢賣台一啲唔奇....
我覺得侵侵反而唔會賣台
好明顯依家西方國家聯手對付緊大陸
最驚侵侵之後有個左膠總統 咁就玩撚完
最主要都係睇美帝 真係要打 大陸一定試水温 確定美帝唔出手先會打 美帝一出手一定收老解皮
如果細心留意下日韓兩個都打算裝備F-35B係兩棲突擊艦
應對大陸依家既航空母艦戰力 未來亞太地區軍備競賽一定無可避免

台灣再係on99 遲撚早滅國

太辛苦 不了
講開又講 大陸好耐都冇打過仗 大部分兵都冇實戰經驗 軍隊又腐敗

打台灣? 得唔撚得架?
都係鬥飛彈多, 支那20比1換台灣數量上絕對壓勝. 無美帝真係乜都假.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞