[航空]連登飛機膠討論區2

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
不過CABIN CREWS黎講, HX真係有班幾熱血有心SERVE客既香港菇.

但海航底真係支那本質, 唔係幾件蛋散救得到.
長途機, 經濟艙

大家鐘意坐邊d位
exact7ly
BTW以前用33V飛LGW要改哂全J兼cut Loading先勉強夠飛
長腳窗口
YVR一定係飛33V
佢派平板俾客睇嘛,好似買左成球ipad
唔記得係mini 2定mini 4
BTW派TAB好過裝IFE 但要解決差電問題
隔離無人既位>窗口>OTHERS

走廊位基本上會俾人撞到傻
傳統IFE算唔算係過時產物?
一人一部tab,你派又得,乘客自備又得
壞咗畀另一部你,更新硬件又快啲
又唔洗有舊嘢喺凳底頂腳
只要椅背有個位掛住部tab就得
不過始終IFE啲硬件係commercial grade
唔知ipad有幾襟捱
得罪講句,一個半鐘飛台北,我寧願坐747上層睇格仔都唔要新moon
呢個咁?

好似好冇安全感
戲入面艙門打開機艙失壓乘客被吸出機外通常係呢個座位
睇少D戲LA
仲有update app要一部update 冇得好似傳統IFE咁一次過update
其實有連線就應該可以一次過做晒?
好似IT狗update公司啲電腦咁
我好鍾意揀呢個位
利申 長腳撚
我唔鍾意第一排位
餐檯同電視藏喺手枕要拉出嚟用,個位又窄咗
冇前面凳底冇得放袋
通常近廁所/廚房,啲人出出入入嘈住晒,又冇私隱
雖然駁唔到 但本身坐econ我就覺得已經係一種妥協
所以將就吓有得換嚟申直隻腳我又ok
同埋通常凍到仆街
不過通常都要左呢個位先,到閘口再問地勤有冇一排空位可以調
利申:169cm
最重要係去廁所可以直接起身
我都唔識,見呢度有講
http://www.askcaptainlim.com/-airplanes-aviation-39/729-what-do-you-think-of-the-airbus-a330.html
"My conclusion on the A330 is that, it is a very safe airplane but because of its wing design, any turbulence tends to be more pronounced than, for instance, on a Boeing 777..."
據講A330 A340個空氣力學設計得好,個機頭「鱷」高製造升力,又平衡到阻力
所以幾年前仲又歐洲航空公司用A340飛香港

會唔會係呢個原因,所以遇到turbulence會比較唔穩定
飛機膠 + 機場員工留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞