[航空]連登飛機膠討論區2

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
AC真係無得輸, 2年ERROR FARE都認. 上年有張MUC-HAV都認數, 個張又係超吸引.
買左CI 27號飛台北 3408好抵屌
價差成本將由IT9自行吸收
AC: 炒晒班IT狗
UO以前有分架
不過之後唔知點解變咗鳩編 之前有班新開嘅KIX叫520/1314

不過聽講UO成日比ATC果邊話撞code唔比用 可能咁搞到佢地索性鳩嚟算
好耐以前聽過下喺Code sharing機嘅Flight number先係4個位number

但點解依家有D明明係得自己營運 個Flight number都係4位數嘅

定係我自己記錯左 3位數同4位數無必然關係
睇咩公司啫 UO就鳩編多
UO以前有分架
不過之後唔知點解變咗鳩編 之前有班新開嘅KIX叫520/1314

不過聽講UO成日比ATC果邊話撞code唔比用 可能咁搞到佢地索性鳩嚟算

鳩改number
撞其它公司code
太似同時段其他機嘅flight no.
uo之前日本就6字頭
福岡636/639
成田好似628/629
羽田就622/623/624/625
關西就688/689,最記得係689阻人收工
而家NRT就818/817,848/849,870/871,1646/1647
KIX就686/687,1012/1013,1844/1845,3898/3899
FUK就600/601,638/639,1370/1371
屌你KIX堆flight no.都,唔知用咩準則
睇左咁多真係受教了

原來flight number可以叫係 鳩作
UO行winter schedule 有D個flight no.會係前面加個"1"
LIKE UO226>UO1226
552係峴港
558都係峴港

1556係名古屋
lm
1558/1559都係峴港
今次唔知有d香港人會唔會又係東京大鬧機場
大雪到要封機場
CX1XX 澳洲,NZ
CX2XX 歐洲
CX3XX 中國,少部份歐洲
CX4XX 泡菜
CX5XX 日本
CX6XX 印度
CX7XX 東南亞,中東
CX8XX 美洲
CX9XX 賓賓
沙甸魚,不了
過幾日要大阪飛東京 唔好delay呀
其實CX3XX好奇怪,明明2XX仲未用哂,但後來開LGW、MAD果堆全部變哂3XX
出面post 有講, 有巴打係機坐左5-6個鐘
見到架KE1兜到2046
最後都要轉去中部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞